De multiplayer van Saints Row 2 is in twee verschillende modi verdeeld, genaamd Gangsta Brawl en Strong Arm. De simpelste modus van de twee is Gangsta Brawl, dat feitelijk een andere benaming is voor Deathmatch en Team Deathmatch. Wel kent de modus een interessante, tactische twist, die overigens ook voor de andere multiplayer modus geldt. De twist is dat je wanneer je in teams speelt, je het team op meer manieren dan met het doodschieten van andere spelers van dienst kunt zijn.

De screenshots bij dit artikel zijn afkomstig uit de singleplayer, er zijn helaas geen screenshots van de multiplayer beschikbaar

Dat doe je om precies te zijn door graffiti op muren te spuiten en daarmee bepaalde plekken te taggen. Door het level heen, dat niet heel Stillwater omvat maar een bepaalde wijk, zijn verschillende vooraf aangewezen plekken te vinden die ondergespoten kunnen worden. Er zijn meerdere soorten tags aanwezig en de plek geeft zelf al aan wat voor soort tag het wordt. De soorten tags uiten zich in diverse power-ups, zoals het verdubbelen van het geld dat je team binnenhaalt, het toevoegen van extra levenselixer om je maten in leven te houden of het verkrijgen van snelheidsboosts voor alle auto's die door je teamleden bestuurd worden. Succesvol spelen in teamverband hangt nauw samen met de verdeling van de taken: sommige spelers moeten de aanval zoeken, waarnaast anderen als generaals de tags in de gaten moeten houden. Uiteraard zijn tags niet voor eeuwig en kun je de graffiti van het andere team overspuiten.

Multiplayermodus nummer twee is een stuk interessanter en voegt ook wat vernieuwende spelconcepten aan de multiplayer van een vrije game als Saints Row 2 toe. In Strong Arm speel je met twee teams van ieder maximaal vier man (Gangst Brawl kan daarentegen in totaal met z'n twaalven gespeeld worden) en passeren in verschillende ronden activiteiten uit de singleplayer de revue. Iedere ronde levert legio mogelijkheden op om geld te verdienen en na een x-aantal ronden is het team dat het meeste geld verdiend heeft, de winnaar.

De activiteiten uit de singleplayer komen ook in de multiplayer goed tot leven. Een activiteit als 'insurance fraud', waarbij je tegen auto's aan moet lopen en een ongeluk moet neppen, is werkelijk hilarisch. Spelers van beide teams begeven zich naar de zone waar een dergelijke activiteit plaats vindt en beginnen tegen auto's op te 'lopen'. Tussendoor blijft de strijd natuurlijk ook levendig door wapengebruik en kun je niet zomaar even tig incidenten afwerken zonder een kogel door je kop te krijgen. Ook hier blijkt een tactische samenwerking tussen teamleden die de vijand onder vuur nemen en teamleden die de activiteiten ondernemen de sleutel tot succes.

Iedere ronde heeft een tijdslimiet en wanneer een ronde afgelopen is begint op een andere plek een nieuwe activiteit. Het leuke aan de multiplayer is zoals gezegd dat dit andere spelconcept nog steeds gepaard gaat met knalwerk en je feitelijk twee dingen tegelijk aan het doen bent. Het overzicht raak je echter nooit verloren en het is hectisch in de positieve zin van het woord. Grafisch moet de multiplayer modus het wel ietwat bekopen, maar storend is dit niet. De lol staat voorop, en dat is geheel in lijn met de algemene spelopvatting van Saints Row 2.