Het is donker. De lucht is kurkdroog en je hebt moeite met ademhalen. Je steekt een flare af en de kamer wordt duivels verlicht. Shit, hoor je jezelf zeggen. Geen deur, geen raam, helemaal niets. Je begint de hoop dat je kan vluchten al op te geven, totdat je je ineens realiseert dat je die rocket launcher in je handen hebt. Een gemene grijns verschijnt in je gezicht. Je loopt zo ver mogelijk naar achteren, totdat je de steenkoude muur in je rug voelt. ,, Eat this '' zeg je, en je drukt op de vuurknop. Een gigantische raket komt uit je rocket launcher en met een geweldige knal ontploft hij tegen de muur. Je bent verblind door alle rook, maar na een tijdje kan je weer wat zien….

Een gigantisch gat in de muur en daarachter je ruimteschip. Je grijns verdwijnt en je zegt doodsserieus: Eindelijk, naar huis…

Nee, dit is niet een stuk van een nieuwe Sci-Fi film, dit is Red Faction. De 3D First Person Shooter waarmee het mogelijk is om alles om je heen kapot te schieten. Ramen, deuren, muren, zelfs complete plafonds kan je naar keuze bewerken. Qua verhaallijn kan je het het beste vergelijken met Half-Life, qua graphics kan je het met geen enkel spel vergelijken. Dit is een spel waar juist andere spellen mee vergeleken gaan worden.