Undead Overrun is een coöperatieve modus voor vier spelers. Het doel is om zo lang mogelijk te overleven op een kerkhof terwijl een groeiende en steeds sterker wordende horde zombies je het leven zuur maakt. Simpel gezegd is het de toevoeging van een Horde-modus aan Red Dead Redemption die we sinds Gears of War 2 in bijna alle multiplayergames tegen lijken te komen. Toch is Undead Overrun een klasse apart in vergelijking met de concurrentie.

Samenwerking is troef

De eerste hordes zijn makkelijk te verslaan en je vecht in die fase vooral met andere spelers om ook eens een zombie om te mogen leggen. Al snel wordt de tegenstand echter zo overweldigend dat samenwerking een vereiste is om te overleven. Na de achtste ronde werd dit zelfs essentieel. Dit komt vooral door de extreem strakke tijdslimiet die ongenadig aftelt. Staat de klok op nul dan kun je een gevallen teamgenoot niet meer op de been helpen en is het spel zo goed als afgelopen want de zombies blijven komen.

Om de tijd te verlengen verschijnt er eens per ronde een doodskist op het veld waarmee naast kostbare tijd ook speciale wapens als Holy Water en nieuwe, broodnodige, ammunitie uitgereikt worden. De tactiek wordt versterkt door een speciaal wapen dat in een kist op de kaart verschijnt, maar vaak aan een andere kant dan de grafkist. In het begin kun je nog opsplitsen of in je eentje voor die kist gaan, maar al snel heb je iedereen nodig om de doodskist te bereiken.

Het ziet er dan ook naar uit dat succes bij Undead Overrun afhangt van de samenwerking onderling. Mensen die voor eigen succes gaan zullen niet veel te zoeken hebben in de modus, maar hebben jij en je medespelers een beetje teamgeest, dan kun je rekenen op een spannend en vooral hectisch gevecht op leven en dood.

Land Grab hebben we nog niet kunnen spelen, maar klinkt in ieder geval al aanlokkelijk genoeg. Het is een nieuwe modus binnen de Free Roam-modus, waarin spelers kunnen vechten om een stuk land in zeven verschillende steden. Spelers krijgen controle over een bepaald gebied die zichtbaar is op de map van de game en houden die controle door binnen dat gebied te blijven en het te verdedigen tegen vijanden. Spelers raken hun gebied echter ook kwijt wanneer een andere speler het gebied binnen weet te sluipen en een speciale activatiepaal weten te bereiken.