Het grote nadeel van deel twee was het gebrek aan originele minigames. Het gros was een slap aftreksel van voorgangers uit het eerste deel en met het grote aanbod aan minigames-verzamelingen op de Wii moet er heel wat meer uit de kast getrokken worden om nog indruk te maken Tijd voor Ubisoft om van TV Party een geheel nieuwe ervaring te maken. En dat doen ze door gebruik te maken van het Balance Board.

Het staan en zitten op een Balance Board levert gekke situaties op als snowboarden op een buffel en vliegen op een strijkplank. Inderdaad, er zullen ook minigames zijn die van de speler verwachten dat hij of zij de game met zijn of haar kont gaat besturen. Een originele manier om gebruik te maken van Nintendo's nieuwe add-on en tegelijkertijd de injectie die deze serie wel eens nieuw leven in zou kunnen blazen.

Op Leipzig hebben we een aantal nieuwe games gezien en gespeeld. Zo was er een nieuwe game genaamd Rabbid Wrestling, waarin je met maximaal drie anderen elkaar een flink pak slaag geeft. Hierbij gebruik je de Wiimote om je tegenstanders klappen te geven en de Nunchuck logischerwijs om te bewegen. Daarnaast is het de bedoeling andere worstelaars die met een rotgang naar beneden komen vallen, te ontwijken.

Een minigame waarin het Balance Board van pas komt is Raving Angel. In de minigame stuur je met je benen een konijn op een surfplank door de ruimte. Tijdens de rit komen er meteorieten op je afgestormd en moet je ook nog eens door ringen heen surfen. Het Balance Board werkt hier prima bij en geeft zeker een extra dimensie aan de game.

Sowieso lijkt het Balance Board een goede toevoeging aan de game. Bij de tweede Rayman Raving Rabbids merkten we al dat het principe achter de game niet meer spannend genoeg was om nog te prikkelen, maar met Nintendo's nieuwe accessoire wordt er toch wel wat nieuw leven in de serie geblazen, al zal Ubisoft voor het volgende deel wel met weer iets nieuws op de proppen moeten komen.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Op de Leipzig Games Conventie merkten we al dat TV Party erg leuk is met meerdere personen, getuige het gegiegel achter ons tijdens het uitproberen van een minigame die gebruik maakt van het Balance Board. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit in de huiskamer anders zal verlopen. Ubisoft toont met TV Party en Shaun White Snowboarding dat ze graag gebruik maken van al het plastic randapparatuur dat Nintendo in de winkelschappen legt. Misschien is het hierna tijd dat Rayman zelf weer eens op de voorgrond treedt?