Pool Paradise

Pool Paradise speelt zich af op een eiland waar alle Dead or Alive dames eigenlijk ook niet zouden misstaan. Het spel presenteert zich een beetje als de Outlaw Golf titel onder de poolgames. Zo leen je bij het begin van het spel geld van de Loan Shark, een maffe haai met een geldkist die voor de kust van het eiland woont, en speel je tegen een aantal maffe cartoonfiguren. Dit zegt eigenlijk al genoeg over de sfeer in Pool Paradise.

Velen van jullie zullen poolgames misschien enigszins saai vinden en dat is best begrijpelijk. Toch probeert Pool Paradise je te vermaken en daar slaagt het spel best goed in. Naast de vele minigames en maffe attributen die in het winkeltje op het eiland te koop zijn (denk aan een dartbord, een keu van ijs of infrarood bril), is het spelen van een potje pool best leuk. Er kan gekozen worden uit vele varianten, waaronder het spelen met negen of tien ballen en een van de vele maffe gametypes die de ontwikkelaar zelf heeft bedacht.

Pool Paradise

De besturing is best oké. Door een draai aan de rechter stick te geven draai je de camera rond de witte bal heen, om zo te bepalen welke richting je hem op stoot. Met de linker stick kun je de bal raken. Trek hem ver naar achter en laat hem abrupt los voor een harde stoot, doe het zachtjes voor een subtiel stootje. Dit is allemaal best aardig gedaan. Het is wel jammer dat vooral het draaien van de camera echt gigantisch traag is. Daarnaast vind je tegenstander het af en toe leuk om drie rondjes om de tafel te lopen voordat hij zijn beurt voltooit. Zo wordt het dus nogal slaapverwekkend. Desalniettemin is Pool Paradise een aardige titel voor de liefhebbers van poolen én liefhebbers van maffe sporttitels als Outlaw Golf.

Jimmy White's World Tour

De tweede titel waarin de 'balsporten' op een tafel met groen kleed centraal staan heet Jimmy White's World Tour. Meteen bij het opstarten is duidelijk dat deze game de sport een stuk serieuzer benadert dan Pool Paradise. Een ander verschil is dat je hierin naast pool ook kunt snookeren en biljarten. Al deze sporten bestuur je net als in Pool Paradise met de beiden sticks op je controller.

Pool Paradise

Pluspunt van Jimmy White's World Tour is dat alles hier iets sneller gaat, en dat het toch best aardig is om te spelen. Wel is het onbegrijpelijk dat de ontwikkelaar een onleesbaar lettertype heeft gekozen voor het spel, waardoor de uitleg en ook de controller layout vrijwel niet te lezen zijn. Het betrof hier echter een preview versie dus wie weet verandert dit nog.

Conclusie

Alhoewel dit vast niet de populairste titels zullen zijn kun je jezelf met dit pakketje met twee poolgames best vermaken. Zeker als je bedenkt dat beide titels met een aantal vrienden best leuk kunnen zijn. Bijvoorbeeld als je geen geld hebt voor de kroeg of gewoon te lui bent om je huis uit te komen. Laten we hopen dat deze titels voor een schappelijk prijsje in de winkels komen te liggen.