Massive Multiplayer Online Role Playing Games zijn de laatste tijd ontzettend populair. Hele communities ontstaan rond deze games, met mensen die minstens 3 uur per dag de spellen spelen tegen een maandelijkse vergoeding. Maar het blijft niet bij RPG's, ook andere genres moeten er aan geloven. Zo komt Verant, de makers van Everquest, nu weer met een nieuwe game: PlanetSide.

PlanetSide is de eerste Massive Multiplayer Online First Person Shooter. Gezellige met honderden, of zelfs duizenden mensen tegelijk elkaar in een virtuele wereld afknallen. Heerlijk toch?

PlanetSide is verre van overhyped, maar waarschijnlijk onterecht. Het heeft een enorme potentie. Het is een originele game, met leuke speelmodes en goede graphics. Tenminste, dat lijkt het te gaan worden. Het wordt geen FPS only, maar een beetje een mix van het First Person Shooter en RPG genre, waarbij de eerste wel overheerst.

In het spel kun je kiezen voor drie verschillende reusachtige bedrijven. Deze strijden alle drie voor de wereldmacht. Deze wereld is weer onderverdeeld in continenten en nog kleinere regio's. Het verschil met normale shooters is het feit dat al jouw kills invloed hebben op de wereld. Continenten worden door verschillende groepen ingenomen en dat is blijvend zolang ze niet verslagen worden.