Hoewel het voetbal is dat op zondagavond de klok slaat bij Studio Sport telt Nederland minstens net zoveel golfers. De sport is de laatste jaren behoorlijk in opkomst, maar met het aantal games wil het niet opschieten. Toch probeert EA Sports ieder jaar de de virtuele behoeften van de fans te bevredigen in de vorm van PGA Tour. Ook dit jaar komt de developer met een golf-sim, wij kregen alvast een preview versie van de game in handen en keken of het te spelen was.

Om de cover te sieren van de PGA serie heeft EA Sports al een tijdje een contract met topgolfer Tiger Woods. Naast Tiger Woods zijn er nog 11 andere helden uit de grote golfwereld in het spel verwerkt, wat de game net zo leuk maakt voor de golfers als de echte namen in Fifa voor de voetballers. Namen als Justin Leonard, Brad Faxon, Vijay Singh, Colin Montgomerie zullen menig golfhart harder doen kloppen.

Na een vrij snelle installatie komen we op een bekent EA Sports intro scherm waar tussen de verschillende gamemodes gekozen kan worden. Om het spel een beetje door te krijgen start ik een single game op, waarvoor ik eerst nog een aantal dingen in moet stellen. Zo kan er gekozen worden uit 17 verschillende speelstijlen, die bestaan uit modes zoals Stroke, een aantal rondes golfen en wie de laagste score heeft wint, en T.I.G.E.R., een soort golf versie van Horse: je moet de slag van de 1e speler verbeteren. Als je eenmaal een spel gekozen hebt kan je dit nog verder instellen door bijvoorbeeld een shotclock aan te zetten. Vervolgens kan er uit één van de 6 courses gekozen worden, welke stuk voor stuk een lust voor het oog zijn, de banen zien er niet alleen op de foto's prachtig uit, ook ingame zijn ze om te smullen. Dit wil niet zeggen dat de engine van PGA Tour 2002 per definitie top is, de bomen en andere objecten zien er nogal plat uit, wat komt doordat er enkel textures geplaatst zijn in plaats van models. Het water en de andere delen van het landschap maken dit echter ruimschoots goed.