Overlord Dark Legend

Dark Legend is net als de DS-variant Dark Minions een volledig van de grond af aan op gebouwde game. Geen slechte port van de Xbox 360-versie met aangepaste besturing dus, de game is met de Wii in het achterhoofd gemaakt. De game lijkt echter wel sterk op de reeds op de Xbox 360 uitgekomen game, en dat kan als een compliment beschouwd worden. Hoewel de Wii natuurlijk minder krachtig is dan de Xbox 360, weet ook Dark Legend de kleurrijke, sinistere wereld van Overlord goed over te brengen. De game is herkenbaar, zonder er uitgekauwd uit te zien.

In Dark Legend bestuur je de minions met de Wiimote. Door met de cursor op een locatie, vijand of ander object te 'klikken' gaan de beestjes direct tot actie over. Het systeem laat je op een soepele manier met de minions spelen en stelt je ook in staat om de minions gemakkelijk te verdelen over een aantal acties. Wil je bijvoorbeeld drie minions naar de vijand en de rest naar een geheim pad sturen, dan klik je drie maal op de vijand en één keer op de andere locatie. De drie gaan over tot aanval, terwijl de anderen lekker gaan avonturieren.

Een leuke toevoeging aan Dark Legend in vergelijking met de klassieke Overlord, is dat je een minion bij de nek kunt pakken en deze door de Wiimote naar voren en achter te bewegen, eens lekker door elkaar kunt schudden. Wanneer je dit doet wordt de minion zo pissig dat hij in een dwaze aanvalsmode komt. Wat er vervolgens gebeurt hangt af van het type minion. Zo hebben we een minion gezien die als een kamikazepiloot op de vijanden afrent en zich daar opblaast. Een andere mogelijkheid is dat minion explodeert en de omringende minions de punten uit zijn levensmeter aangevuld krijgen. De actie zag er niet uit alsof het geforceerd gebruik maakt van de Wii-besturing: het paste bij het karakter van de Overlord om zijn minions zo te misbruiken.

Sowieso is de game niet ontwikkeld met de gedacht dat iedereen, van moeder tot peuter tot opa, het leuk moet vinden. Men geeft aan dat de game als 'gamers game' gemaakt wordt, daarmee aangevende dat men niet in de minigames en andere 'Wii-valkuilen' zal trappen. De zwarte humor draagt ook bij aan de meer volwassen sfeer. Dark Legend neemt namelijk zo'n beetje alle sprookjes op de hak en doet dit in typische Overlord-stijl. De game is een pure parodie op alle klassieke sprookjes.

Overlord Minions Naast Dark Legend kregen we ook een gameplayvideo met uitleg van de DS-game Minions te zien. Minions laat je slechts met vier minions spelen die ieder een wat meer uitgemaakt karakter hebben en niet zo anoniem als in Overlord acteren. Je bestuurt de minions door met je stylus op locaties te klikken en ziet de Overlord niet in beeld. De game leent qua gameplayideeën van de Blizzard-klassieker The Lost Vikings, waarin puzzelen en actie ook goed gecombineerd werden. Codemasters geeft aan dat de combinatie van alle vaardigheden, ieder van de vier heeft z'n eigen specialisatie, een belangrijk aspect van de game wordt. De speciale vaardigheden van de minions zijn ook gewoon met de stylus te selecteren. Grafisch zag de DS-versie er met een 3D-wereld niet slecht uit en ook de besturing leek aardig te werken. Minions lijkt daarmee een prima DS-game te worden, al is het allemaal niet revolutionair of vernieuwend wat er gebeurt.

Dark Legend en Minions komen beide in 2009 uit en op basis van wat we nu gezien hebben hoeven Overlord-fans zich geen zorgen te maken dat Codemasters de wereld aan het uitmelken is. Beide games, de Wii-versie nog iets meer dan de DS-versie, zitten goed in elkaar en vertalen de sfeer die vorig jaar neergezet is goed. Zeker Dark Legend is een game die de Wii prima kan gebruiken.