Het is donker in New York. Mensen lopen van werk naar huis en proberen zich zo goed mogelijk te weren tegen de storm die de stad in zijn greep houdt. Paraplu's, kranten en koffers worden in de strijd gegooi, maar het mag niet baten. Uit het niets loopt er een jonge vrouw de straat op. Met enkel haar ondergoed aan en een pistool in de hand valt ze op zijn zachtst gezegd uit de toom. Midden op straat richt ze het wapen in de lucht en met een luide schreeuw leegt ze het magazijn.

Het is één van de vijf recente gevallen waarin jongeren van rond de twintig jaar extreem gewelddadig gedrag vertonen. De vijf jongeren zijn opgenomen in een mysterieus en verouderd gekkenhuis, waar ze complete sociale disconnectie en geheugenverlies vertonen. Jij, de hoofdpersoon, zal als psychiater erachter moeten komen wat er met deze jongeren is gebeurd.

Overclocked is een vrij traditionele point and click-adventure met enkele originele elementen. Het meest in het oog springende is dat je verschillende personages bestuurt, namelijk de hoofdpersoon en de vijf jongeren. Je zult namelijk via hypnose en andere hulpmiddelen proberen om het geheugen van de jongens en meisjes terug te halen. Vervolgens herleef je als de jongeren de geschiedenis van het geweld (vandaar de titel), en krijg je verschillende perspectieven over de raadsels van het verhaal.

Onze preview-versie is Duits ingesproken, maar gelukkig is de uiteindelijke versie gewoon in het Engels te spelen. Het deel dat wij gespeeld hebben deed nog erg sloom en langzaam aan, maar de kans is groot dat wanneer je eenmaal verder met die jongeren omgaat, de spanning toeneemt. Het spel heeft ieder geval genoeg potentie door een origineel en boeiend verhaal.