Het was de zomer van 1999 en ik leefde nog in mijn jongere jaren waarin ik het blad 'Power Unlimited' nog van top tot teen las, ook internet behoorde nog niet tot mijn mogelijkheden. Gamen was eigenlijk het enige wat mij door de warme zomer dagen heen hielp, gepaard met soms een flinke partij voetbal.

Op één van de warme dagen viel een nieuwe editie door de brievenbus met daarin een artikel waar het spel Outcast volledig de lucht in werd geprezen. Ik als zeer makkelijk te beïnvloeden puber haalde mijn portemonnee leeg en racete zo hard als ik kon naar winkel.

Eenmaal terug komen ondervond ik een avontuur wat ik nog nooit had meegemaakt...

Het magazine had niet gelogen, het spel was echt fantastisch. In Outcast nam de speler de rol op zich van Cutter Slade, een marinier bij de Navy Seals die op een speciale missie was gestuurd, het redden van de wereld. De Amerikaanse regering heeft namelijk een sonde naar een parallelle wereld gestuurd om te bewijzen dat deze wereld bestaat. De sonde raakt echter beschadigd en geeft hierdoor een energetische weerslag op de aarde die zo groot is dat er een zwart gat ontstaat, het leven van de aarde is in gevaar. Cutter wordt samen met drie andere onderzoekers naar de parallelle wereld Adelpha gestuurd, daar aangekomen blijkt alles anders dan verwacht te zijn, naast je eigen wereld mag je ook de wereld van Adelpha van een tiran gaan verlossen. Nog geen minuut nadat je aan de game was begonnen zat je al tot aan je nek in de stront en ontpopte het verhaal zich voor je.

Ik heb Outcast uitgespeeld, van top tot teen en was dan ook zeer verheugd met het nieuws dat er een vervolg op de in mijn ogen beste game ooit aan kwam. Informatie over Outcast 2 is zeer schaars, hierdoor is deze preview ook haast alleen op geruchten, met soms wat feiten, gebaseerd. De informatie staat dus niet garant voor wat er ook daadwerkelijk in het spel zal komen, het is meer een hele verre vooruitblik.