Okamiden speelt zich enkele maanden na de gebeurtenissen uit het eerste deel af, waarin zonnegodin Amaterasu de wereld redde van het kwaad. Opnieuw bedreigen demonen de wereld en wordt Amaterasu opgeroepen. In plaats van de zonnegodin verschijnt echter Chibiterasu, een kleine variant van de wolvenvorm die Amaterasu in het eerste deel aannam. Of Chibiterasu het kind van Amaterasu is of iets anders, dat blijft nog even in het midden, maar de gelijkenis is treffend. Ook Chibiterasu beschikt over de Celestial Brush, het magische penseel waarmee Amaterasu de wereld in het eerste deel herstelde.

Om alle krachten van Amaterasu te krijgen moet Chibiterasu de hele wereld afreizen om de hulp van andere goden voor zich te winnen. Hij krijgt hierbij hulp van Nushi, de zoon van Susano en Kushi uit het eerste deel. Nushi reist het hele avontuur, waar we inhoudelijk nog niet veel van weten, mee op de rug van Chibiterasu.

Magisch penseel

Net als in het eerste deel beschik je in Okamiden over goddelijke krachten. De krachten worden gebruikt door het magische penseel van Chibiterasu, dat perfect is voor op de DS. Met een druk op een van de schouderknoppen pauzeert het spel en schuift de spelwereld naar het onderste scherm van de DS. Hier kun je vervolgens rustig tekenen, waarmee de krachten van Chibiterasu worden uitgevoerd. En hoewel de tekeningen ook op de DS niet in alle gevallen herkend worden, is de precisie vele malen groter dan op de Wii en PlayStation 2.

De magische krachten van Chibiterasu die tot nu toe getoond zijn, verschillen vrijwel niet van de krachten uit het origineel. Met het tekenen van een streep wordt een zwaardaanval gedaan en een cirkel laat planten bloeien. Een nieuwe kracht die we hebben gezien draait om Nushi, die van de rug van Chibiterasu kan stappen en met behulp van de Celestial Brush langs een aangegeven pad geleid kan worden.

Japanse kunst

De karakteristieke visuele stijl van Okami blijkt zich perfect voor de DS te lenen, want Okamiden ziet er werkelijk prachtig uit en is misschien wel een van de mooiste games op het platform tot nu toe. Door de gebruikte cel-shading-technieken lijkt Okamiden net als zijn voorganger op een bewegende Japanse tekening. Wel baart de positionering van de camera nog wat zorgen. Op sommige momenten heeft deze namelijk een vaste positie die niet altijd genoeg overzicht biedt. Op andere momenten volgt de camera Chibiterasu, maar doordat deze niet vrij bestuurbaar is lijkt ook deze soms wat onoverzichtelijk.

Al met al lijkt Okamiden een meer dan waardige opvolger van Okami te worden. De DS leent zich prima voor de gameplay en visuele stijl van Okami. We zijn dan ook erg benieuwd naar de puzzels en magische krachten die Capcom nog voor ons in petto heeft. En als Okamiden dan een waardig vervolg blijkt, is het hopen dat de game goed verkoopt, want de Okami-serie verdient veel meer liefde dan deze tot nu toe heeft gekregen.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3