Ninokuni: The Another World | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ninokuni: The Another World draait om Oliver, een jong knaapje dat geconfronteerd wordt met de plotselinge dood van zijn moeder. Dit grote verlies is de aanzet tot grote pret. Een pop, die hij gekregen heeft van zijn moeder en een lampje aan zijn lange neus heeft hangen, komt namelijk tot leven en verkondigt een elfje te zijn. Alsof dit nog niet genoeg ongein met zich meebrengt, geeft de pop hem ook nog eens een boekje, waarmee hij naar een parallelle wereld kan reizen. In deze wereld zou hij zijn moeder weer tot leven kunnen wekken. Natuurlijk gebeurt dit niet zomaar en moet je hiervoor de nodige opdrachten uitvoeren.

Om deze opdrachten uit te voeren moet je vechten met de nodige bizarre wezens uit het universum. Het vechtsysteem heeft nog het meeste weg van een traditioneel rollenspel, waardoor je beurtelings een actie kunt uitvoeren. Ondanks de toevoeging van onder andere magie en de nodige goedjes, is het vechtsysteem de bekende kost voor de liefhebber van dit genre.

Wel is er zo hier en daar geprobeerd om een eigen sausje aan deze kla ieke opzet toe te voegen. Om tijdens de gevechten bepaalde spreuken uit te voeren, moet je bijvoorbeeld bepaalde symbolen tekenen op het touchscreen van de DS. Dit zorgt ervoor dat je, ondanks het relatief pa ieve vechtsysteem, wat meer betrokken raakt bij de gevechten.

Studio Ghibli

Een overduidelijk speerpunt van The Another World is de visuele stijl. Op dit vlak is de kenmerkende werkwijze van Studio Ghibli natuurlijk nadrukkelijk aanwezig. Het kleurengebruik en de animaties van de personages van The Another World zijn typisch voor Studio Ghibli, net als de wezens zelf. De meest absurde wezens maken hun opwachting, die de meest uiteenlopende karakters hebben en het geheel nog iets aparter maken.

    

Je hebt tijdens het spelen van The Another World ook continu het gevoel daadwerkelijk in een tekenfilm rond te banjeren. De omgevingen zijn schitterend vormgegeven en lijken wel volledig met de hand getekend. Het unieke kleurgebruik en de sprookjesachtige verschijnselen, zoals een pratende boom die wijze uitspraken doet, dragen hier natuurlijk ook aan bij. Ook heb je het haast niet door als de game overgaat van tu enfilmpje naar gameplay, een groot compliment aan de makers.

Deze overgangen zijn zeker niet overbodig. The Another World zit namelijk bomvol tu enfilmpjes, die stuk voor stuk volledig geanimeerd zijn en de kwaliteit van Studio Ghibli's films op z'n minst proberen te evenaren. De beelden beloven in ieder geval al veel goeds. Daarbij zijn nagenoeg alle dialogen ingesproken, iets wat vrij uniek is voor een Nintendo DS-spel. Deze twee zaken zorgen er dan ook voor dat de cartridge om en nabij de vier gigabit groot zal zijn, waar andere DS-titels over het algemeen minstens de helft kleiner zijn.

De tijd zal het leren

Spijtig genoeg hebben zowel Level-5 als Studio Ghiibli nog niet al te veel informatie vrijgegeven over The Another World, waardoor het lastig is om te ontdekken waar de nadruk op gelegd wordt. In ieder geval is het overduidelijk dat The Another World een ontzettend intere ant project is, al is het maar omdat een vleugje van de genialiteit van Studio Ghibli-goeroe Hayao Miyazaki in het spel verwerkt is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou