Electronic Arts heeft ons beloofd dat ze meer unieke games voor de Nintendo Wii gaan maken. Eén van die titels moet MySims worden dat binnenkort uitkomt. Het spel lijkt een combinatie te worden van The Sims en Animal Crossing, en wij hebben er alvast even mee gespeeld om een impressie te krijgen.

Het eerste wat opvalt aan MySims is dat de schattigheid er werkelijk afdruipt. De omgeving en vooral de sims zelf zien er allemaal extreem lief uit. Je kunt zelf je eigen sim maken en daarmee kun je tot in de treuren toe customizen. Van kleding en haar tot de ogen, bril en andere extraatjes. Is je sim naar wens dan kun je aan de slag met het bouwen van een eigen huis.

Het bouwaspect van MySims is heel simpel en grappig. Je krijgt een gebied waar je naar hartelust kunt bouwen. Het huis zelf wordt opgebouwd uit grote blokken en vervolgens kun je er een dak op zetten, deuren en ramen plaatsten en het versieren met allerlei onzin. Je maakt echt een eigen creatie die tot twee verdiepingen hoog gefabriceerd kan worden.

Vervolgens staat je huis ook daadwerkelijk in het stadje waar je bent beland. Denk je echter daarna in je huis te kunnen stappen waar het er uit ziet zoals jij het voor ogen had, dan kom je bedrogen uit. De buitenkant van je huis mag je helemaal zelf bepalen, maar de binnenkant van elk huis is gelijk. Door te customizen met kleuren en verschillende meubeltjes krijgt elk huis wel een eigen sfeer, maar het is toch jammer.

Het is je doel om in het spel de bewoners tevreden te houden en nieuwe bewoners te trekken. Dit doe je door dingen te bouwen voor de nieuwe bewoners en om opdrachten uit te voeren voor de bestaande bewoners. Zo moet je in het begin appels verzamelen voor de burgemeester, die je daarna helpt met het bouwen van je eigen werkplaats.

Deze werkplaats is belangrijk, omdat je hier alle overige dingen bouwt. Helaas heb je hier ook niet alle vrijheid, want je moet voor alle meubels eerst blauwdrukken vinden en vervolgens moet je ze exact nabouwen. Geen fantasiestoelen, maar alleen de stoel zoals het spel de stoel wil hebben. Later hebben we nog wel een kunstwerk gemaakt en dan kun je wel je eigen fantasie gebruiken. In hoeverre je verder in het spel meer vrijheid krijgt weten we nog niet.

MySims is een schattig spel met een duidelijk invloed van Animal Crossing. Toch lijkt het spel veel minder uitgebreid dan laatstgenoemde, en richt het zich voornamelijk op het bouwen van huizen en meubeltjes. Of het spel dit boeiend weet te houden is echter nog maar de vraag.