Een nieuw jaar, een nieuwe MotoGP, dat is de nieuwe doelstelling van THQ lijkt het wel. Of ze daadwerkelijk de kant van de Fifa's, Madden's en de NBA's opgaan, geen idee. Maar MotoGP '06 was absoluut geen slecht spel, dus op zich verwelkomen we een nieuwe iteratie in de reeks maar al te graag!

Eén van de eerste dingen die je op valt bij het opstarten van MotoGP '07 zijn de gelikte menutjes. Alles ziet er stijlvol, professioneel en sfeervol uit. Vooral de tussenfilmpjes bij het kiezen van een baan maakt het geheel lekker dynamisch. Eigenlijk heb je daarmee ook wel het grootste verschil ten opzichte van de voorgaande delen te pakken: MotoGP '07 moet het echt hebben van zijn nieuwe looks.

En eerlijk is eerlijk, het ziet er ook gewoon mooi uit. Bekijk de plaatjes maar eens. Heerlijk gedetailleerde motoren rijden nu over nóg gedetailleerde banen. Want dat is waar ze dit jaar op willen mikken: de aankleding. Zo zie je in het begin van de race de starting grid, vlak voor de start, hele groepen mensen staan die zich klaarmaken voor de race. De coureurs, monteurs, camera-mensen en zelfs de pitpoezen (weliswaar met een puntige voorgevel, last van polygoontekort wellicht) lopen zo over je scherm heen. Ben je eenmaal aan het racen zie je hoe het publiek uit zijn dak gaat, helikopters vliegen om je oren (ook als camera-standpunt te gebruiken) en in de verte zie je soms rookwolken, vuurwerk en dat soort dingen. Leuk!

Helemaal mooi geworden is het rijden tijdens fikse regenbuien. De weerseffecten spatten haast levensecht op je scherm, het voelt bijna alsof je écht nat wordt. En die weerspiegelingen, mooi hoor. Regen maakt overigens niet veel uit voor de gameplay, je merkt niet echt dat het gladder wordt. Misschien maar goed ook, want MotoGP blijft een lastige serie. Men wil de game vanaf dit jaar dan wel wat toegankelijker maken, maar motorracen is en blijft een moeilijk onder de knie te krijgen genre. Fans van MotoGP kunnen al met al hun lol nog steeds gewoon op.

Ook zeker het vermelden waard is, zijn de nieuwe motoren inclusief rijder. De licenties van 2007 zitten er allemaal in, wat het lekker herkenbaar maakt voor fervente volgelingen van de MotoGP. Ook de nieuwe banen (waaronder ons eigen Assen, woohoo!) zitten erin, helemaal aangepast aan hoe het er nu uit ziet. Je kan alleen niet gelijk op alle banen rijden: sommige moet je vrijspelen. Dat wordt dus weer flink de Grand Prix uit de Championship Mode spelen. Heb je na een tijdje genoeg van realistisch racen, dan is het leuk om te weten dat de Extreme mode ook weer van de partij is. Hierin heb je zwaardere klassen van motoren, al valt het verschil met de normale races eigenlijk nog wel mee.

De multiplayer hebben we nog niet echt kunnen testen, maar modi als Tag en Stunt klinken alvast vermakelijk in de oren. Dat belooft dus nog wat voor diegenen die weer nodig toe zijn aan een kekke motoracer. Zoals het er nu naar uitziet zal MotoGP '07 begin augustus op de markt verschijnen en wel voor de Xbox 360 en de PC.