spelletjes uit Rockstars stal komen. Bijvoorbeeld Table Tennis of... de Midnight Club-serie.

Met Midnight Club 3: DUB Edition nog in de achterspiegel maakt het nieuwe deel in de serie nu voor het eerst zijn opkomst op de Xbox 360 en PlayStation 3. Rockstar's Midnight Club: LA zal zich, zoals de naam al impliceert, afspelen op het zonverhitte asfalt van de wegen in Los Angeles. De serie staat al jaren garant voor veel arcade raceplezier. Ook in dit deel zal niet de rem, maar het gaspedaal je beste vriendje zijn. Mensen die van realisme houden, kunnen deze game beter met een grote boog ontwijken.

 

Afijn, wetend dat we alles dat we uit Forza Motorsport 2 hebben geleerd achter ons konden laten, begonnen we met de multiplayer. Het proces ging verrassend simpel. Je komt een server binnen en kunt vrij door de stad rondrijden. Via een menu is het vervolgens mogelijk de tegenstanders op jouw server uit te dagen. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende modi en kunt de keuze uit voertuigen beperken tot één of enkelen. In de game kun je kiezen uit verscheidene bestaande auto's en motoren, zoals de Lamborghini Gallardo en de Audi R8. Ook aan modi leek er gelukkig geen gebrek te zijn. Zo speelden we een variant op Capture the Flag, maar konden we ook even een flink potje huishouden in een checkpoint-race.  Toen de juiste instellingen gekozen waren, zoomde de camera gigantisch uit, toonde een geweldig overzicht van het enorme Los Angeles en zoomde vervolgens weer terug in op de plek waar de race startte. “3…2…1… GO!”

En dat 'GO!' mag je redelijk letterlijk nemen, zowel de auto's als motoren razen namelijk met een enorme snelheid over het wegdek heen. Vooral wanneer je kiest voor het camerastandpunt vanuit de auto (cockpitview) is het pittig je voertuig de goede richting in te sturen. Druk hierbij de boost-knop in en je kunt je klaar maken voor een zee van blur-effecten. Het viel ons al vrij snel op dat ook onze collega's het moeilijk hadden de auto met vier wielen op de grond te houden, ware het niet dat dit een opzettelijke keuze was. Met een druk op de B-knop (we speelden op de Xbox 360) kun je jouw auto naar de zijkant laten kantelen. Wanneer de auto op twee wielen rijdt, kan hij scherpere  bochten maken.De kans dat het voertuig omkiept neemt daardoorechter wel toe. Het op twee wielen rijden bleek in mijn geval overigens niet zeer effectief. Mijn auto lag vaker op zijn dak dan dat de wielen de grond raakten. 

 

Aan het einde van de rit lijkt het erop dat Rockstar weer een vermakelijke arcade racer neer gaat zetten met Midnight Club: LA. Hoewel je het spektakel niet al te serieus moet nemen, is de game zeker niet makkelijk. We hebben dan ook enorm gelachen toen iemand ons inhaalde, om vervolgens met 200 kilometer per uur tegen de muur aan te kletsen. Grafisch mag Midnight Club: LA er zeker zijn. De game maakt gebruik van de uit Grand Theft Auto IV bekende RAGE-engine waardoor de stad veel details bevat. Vooral 's nachts ziet Los Angeles er prachtig uit, vooral dankzij het feit dat het licht van reclameborden en flats het geheel sfeervol kleurt. Al met al straalt Midnight Club ouderwets raceplezier uit en het deed ons ergens zelfs denken aan een volwassen versie van Midtown Madness 3. En dat is alleen maar positief nieuws.