De makers van de game, de jongens van Platinum Games, waren van mening dat er voor de Wii nog geen 'over-the-top' actiespel is. MadWorld trekt geweld in het absurde. Toch kent het spel, ondanks het vele bloed, een cartooneske stijl. Dit neemt echter niet weg dat het spel zo bruut is als maar zijn kan. Jack kan bijna alles oppakken om daarmee zijn tegenstanders naar Magere Hein te sturen. Verkeersborden worden door kelen geramd, punten die uit muren steken zijn prima spiesen en de kettingzaagarm van Jack snijdt lekker door het vlees. De manier waarop je je tegenstanders dood kunt maken zijn zeker absurd en zullen je meer dan eens in de lach doen schieten. En dat is wel wat MadWorld leuk maakt, het bizar brute geweld. Wie de Simsons kent, is zeker bekend met Itchy & Scratchy. MadWorld komt daar heel dicht bij in de buurt.

MadWorld maakt enkel gebruik van zwart, wit en rood. En vooral die laatste kleur zal flink duidelijk over je scherm spatten. De makers hebben zich laten inspireren door Gears of War en Sin City en dat is ook goed te merken: het brute wordt perfect gecombineerd met de stripstijl. Soms is het wel eens lastig om alles goed te zien door het gebruik van enkel zwart en wit, dus we zijn benieuwd hoe het als speler voelt wanneer je lang met de game bezig bent. Dit zou soms wel eens tot koppijn kunnen leiden!

Om de speler nog eens extra op te jutten zullen al je brute acties van commentaar van een echte showhost worden voorzien. Je zit per slot van rekening in een spelshow! Je zult dan ook verschillende uitdagingen moeten doorlopen zoals bijvoorbeeld Man Darts waarbij je tegenstanders in een groot dartbord moet slaan met een baseball knuppel.

MadWorld komt alleen op de Nintendo Wii uit en Jack zal bestuurd kunnen worden met de Wii-afstandsbediening en Nunchuck. Opvallend, want de Wii staat natuurlijk bekend als de console voor het gezin. Dat wordt een leuke verrassing voor de ouders straks met kerst als kindlief MadWorld wil hebben. Op de E3 is dit toch wel een van de games die er met kop en schouders bovenuit stak. De combinatie van de stijl van de game en het absurde geweld zorgen voor een game die heel erg zal vermaken. Wie had dat gedacht, de bruutste game ooit op de Wii?