Je doet als speler mee aan een reality spelshow, waarbij het doorklieven, onthoofden en verminken van je tegenstanders het doel is. Dit wordt stijlvol weergegeven in zwart-wit. Buiten zwart en wit is rood de enige kleur die je zult zien in Mad World. Rood is namelijk de kleur van bloed en geloof ons, bloed zal met liters tegelijk uit de restanten van je opponenten spuiten. Denk aan de stijl van Frank Miller's Sin City en je hebt een nagenoeg perfect beeld van wat je visueel van Mad World kunt verwachten.

Als primair wapen heb je een kettingzaag waar je naar hartenlust mee in de rondte mag zwaaien. Je kunt ook de omgeving gebruiken om je slachtoffers op de meest sadistische manieren kapot te maken. Je kunt bijvoorbeeld een lantaarnpaal uit de grond trekken en die dwars door de schedel van iemand rammen. Of je pakt een ongelukkig slachtoffer en stopt hem met zijn hoofd onder het deksel van een bouwcontainer, waarna je met een welgemikte ros een einde kunt maken aan het miezerige leven van je prooi.

Je kunt wapens en voorwerpen die je op de grond vindt gebruiken en combineren met de omgevingen om zo nog meer bloederige moves te verzinnen. In alle omgevingen van de game, een grote donkere stad, hangen pinnen en cirkelzagen om het extra makkelijk te maken om nog meer schade aan te richten bij je tegenstanders. Dit om de score verder omhoog te krikken. Maar pas op: de vijanden in de wereld kunnen precies hetzelfde. Naast dat ze elkaar aanvallen, zullen ze alles wat ze vinden benutten om ook jou op bloederige wijze naar het hiernamaals te werken.

Tijdens de Leipzig Games Conventie zagen we meer van hoe de moves precies uitgevoerd worden. De Wiimote en Nunchuck worden als contextgevoelige knoppen gebruikt op de momenten dat een beweging uitgevoerd moet worden. Je schudt ermee, draait ze in het rond of maakt andere bewegingen die de agressieve aanvallen die je uitvoert net wat realistischer doen laten voelen. De game wordt nog bloederiger tijdens de minigames, ook wel de 'Bloodbath Challenges'  genoemd. Als voorbeeld zagen we 'Dead Press' waarbij je je vijanden onder een dikke pers met scherpe punten moet gooien voordat het apparaat naar beneden knalt.

Tevens werden ons secties getoond met een motor en een eindbaas. Rijden op een motor is mogelijk om naar verschillende gedeeltes van de stad te rijden. Dit wordt gedaan op speciaal voor het rijden gemaakte omgevingen waarin je helemaal over-the-top, zoals alles in Mad World, over wegen en gebouwen heen scheurt alsof de duivel op je hielen zit. Het eindbaasgevecht speelde zich af op een brug. Een man met grote metalen armen maakt gigantische tornado's die de auto's op de brug richting de speler doen laten vliegen. Even waan je jezelf in een rampenfilm.

Het geheel wordt afgerond met drukke hip-hop en een stel commentators die de oren van je kop kletsen en de meest bizarre dingen uitkermen. Voorts denkt de ontwikkelaar nog na over mogelijke online mogelijkheden, zoals een online scorebord zodat mensen hun best gaan doen om nog meer schade per minuut aan te richten. Dat maakt van de game niet alleen een bloedfestijn om je agressie in te uiten maar ook een spel dat het met veel humor durft te presenteren. Kortom, Mad World is lachen om geweld en daar is niets mis mee zolang het niet al te serieus genomen wordt.