Nintendo heeft op de E3-persconferentie bekend gemaakt dat The Legen of Zelda: Twilight Princess als launchgame naar de Wii komt en gebruik gaat maken van de mogelijkheden van de Wii controller. Tijdens de presentatie werd ook een demonstratie gegeven van de mogelijkheden in Twilight Princess. Hieronder een beschrijving van hetgeen Nintendo liet zien.

Op de E3 toont Nintendo één level van The Legend of Zelda: Twilight Princess. Dit level is vanaf vanaf morgen ook op de E3 zelf speelbaar. Allereerst kent de Wii-versie een klein elfje dat aanwijst waar je met de remote naar toe richt. Lopen doe je met de analoge controller (de nunchuck), welke tevens dient om je schild op te heffen in gevechten. Door een duwtje te geven met de nunchuck knalt Link zijn schild naar voren en worden tegenstanders even knock-out geslagen.

 

 Zelda op de Wii in actie!

Het vechten gebeurt nog vrijwel identiek als met een 'normale' controller. Het wordt pas anders als Link zijn pijl en boog pakt om vijanden van een afstandje te raken. Door met de remote te richten op de vijand kun je hem met pijlen bestoken. Het geluid in de remote zorgt ervoor dat je het spannen van de boog hoort en ook de pijl met een suis door de lucht hoort gaan. Eenmaal bij de televisie aangekomen hoor je de impact van de pijl. Tijdens de presentatie bleek dat je snel met de remote moet richten en schieten, want word je geraakt, dan verdwijnt het eerste persoonsperspectief en dien je opnieuw de boog te gaan richten.

Gamecube screenshots

In het filmpje voorafgaand aan de demonstratie werd ook getoond dat de remote gebruikt kan worden om met je hookshot naar hoger gelegen platformen af te reizen. Met een ferme swing probeer je de haak om iets tastbaars te gooien, waarna Link zich erheen trekt. Hetzelfde principe zal gebruikt worden voor het vissen, dat met de Wii trekjes krijgt van een zondagmiddagje aan het kanaal. Een uitgebreide demonstratie van het vissen volgt op de beurs zelf, aldus Nintendo.