De Star Wars franchise gaat alweer behoorlijk wat jaartjes mee. Bijna elk genre heeft ondertussen kennis mogen maken met het universum dat ontstaan is in het hoofd van George Lucas. Nog geen anderhalf jaar geleden kwam er een Role-Playing Game uit, Star Wars: Knights of the Old Republic genaamd. Deze sublieme game, die uitkwam voor de Xbox en PC, werd een enorme hit. Natuurlijk kon een vervolg niet uitblijven. Volgende maand is het zover, dan komt Knights of the Old Republic 2 :The Sith Lords uit.

Knights of the Old Republic 2 speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af. Het spel wordt ontwikkeld door Obsidian en niet door Bioware, dat het eerste deel voor diens rekening nam. Desondanks lijkt The Sith Lords wel in goede handen te zijn, want Obisidian werd opgericht door vroegere leden van Interplay, die klassiekers als Icewind Dale en Fallout hebben gemaakt.

Knights of the Old Republic 2 speelt zich maar liefst 4000 jaar af voor de bekendste verhalen uit het universum, namelijk de films. Vijf jaar na het eerste deel speel jij weer een Jedi, die de keuze kan gaan maken tussen de light of dark side. De Sith's, dat zijn de Jedi die de dark side van de Force volgen, hebben bijna alle Jedi die de light side van de Force volgen uitgeroeid. Er zijn slechts nog enkele Jedi over, die zo goed en zo kwaad als het gaat, proberen de rust in het universum weder te laten keren. Natuurlijk ben jij de enige die het universum kan redden van een ondergang en een heerschappij van de Sith. Het probleem is echter dat jij een twijfelende Jedi bent. Je weet dus niet of je voor de lichte, maar goede kant of voor de duistere, maar gevaarlijke kant moet kiezen. In Knights of the Old Republic was dit ook al het geval en dit had toen zelfs invloed op het einde van het spel.

In The Sith Lords wordt door sommige personages ook gevraagd wat de afloop was van het eerste deel. Zo vragen ze wie er bleef leven, of je de light of dark side hebt gekozen en meer van dat soort dingen. Dit zorgt ervoor dat de verhalen beter in elkaar overlopen en je echt het idee krijgt alsof je acties in het eerste deel ook daadwerkelijk invloed hebben gehad. Soms zal het ook voorkomen dat iemand vraagt of je van de light of dark side bent. Diegene zal dan bij jouw groep komen, wanneer je van die kant bent die hem bevalt. Ben jij echter van de andere kant (beetje vreemde woordkeuze..), dan zullen zij je niet helpen. Ook zullen je keuzes invloed hebben op de rest van de groep waarmee je vecht. Wanneer jij de keuzes maakt die naar de donkere kant leiden, dan zullen de leden van je groep ook langzaam steeds meer richting de dark side te gaan.