Voor de movie tie-in bij een film als King Kong staan uitgevers te trappelen om met de licentie aan de haal te gaan. Voor King Kong kwam het Franse Ubisoft al winnaar uit de bus. De keuze voor Ubisoft lag echter niet aan de grote pot met gouden dukaten die men voor de licentie neer wilde leggen, maar aan Jackson's fascinatie voor één van Ubisoft's eerdere games: Beyond Good and Evil. Jackson wilde kost wat kost Beyond Good and Evil bedenker Michel Ancel de game laten ontwikkelen, en zo geschiedde het. Voor de King Kong game werken Ubisoft, Universal Pictures en Wingnut Films (de filmmaatschappij van Jackson zelf) intensief samen, wat vooralsnog z'n vruchten lijkt af te werpen.

In de game krijg je de controle over twee personages, te weten Jack Driscol en de welbekende grote aap zelf, die om beurten te besturen zijn. King Kong speelt zich af op een eiland vol kannibalen, inclusief vleesetende dinosaurussen. Ja inderdaad, de duizenden jaren oude reptielen zijn van de partij. Spelende als Jack Driscol zul je je handen vol hebben aan het gespuis dat op het eiland rondloopt. Je kunt met speren en scherpe stokken gooien, maar eveneens een schietijzer in handen nemen om de vijandelijke dino's van je af te schieten.

Daarnaast is ook de omgeving in je voordeel te gebruiken. Zo is het mogelijk om gras in de fik te steken en zo de dinosaurussen af te schrikken en kun je door goed om je heen te kijken ook nieuwe routes vrijmaken. De dinosaurussen zijn in King Kong in verscheidene soorten en maten aanwezig, variërend van kleine pestkoppen tot heuse Tyrannosaurus Rex'en.

Het spel volgt de film in grote lijnen, en het verhaal waarbij je als Jack op zoek gaat naar je door King Kong gekidnapte vriendin is uiteraard van de partij. Hier komt dan ook het tweede gezicht van het spel naar voren: de momenten dat je met de aap King Kong door de levels heen mag beuken. Eenmaal kijkende door de ogen van deze reusachtige aap, zien de dino's er lang niet meer zo angstaanjagend uit. Je kunt zowel je handen, voeten als hoofd gebruiken om de hongerige diertjes van je af te houden. Ook biedt de game wat platformachtige actie, waarbij je als King Kong aan takken moet slingeren en langs muren moet kruipen.

King Kong oogt enorm sfeervol. De wereld heeft dezelfde charme als die van Beyond Good and Evil en de hand van Michel Ancel is duidelijk te zien. De jungle oogt fris en alle personages komen goed tot leven. Gecombineerd met de fantasie van Peter Jackson, wordt Ubisoft in staat gesteld een zeer goede movie tie-in te maken, die naast mooie graphics ook leuke gameplay bevat. Fans van de film en Ancel's eerdere games zullen absoluut niet teleurgesteld worden. King Kong moet aan het eind van dit jaar, tegelijkertijd met de film, in de winkel liggen en komt op bijna alle platformen uit.