Héél lang geleden, in 2002 om precies te zijn, schonk Capcom de wereld de eerste beelden van hun nieuwe cel-shaded game Killer 7. Het spel begon als exclusieve GameCube titel, maar komt nu ook voor de Playstation 2 uit. Nu de releasedag nadert, komt er steeds meer informatie vrij over deze bijzondere game, waaraan ook kopstuk Shinji Mikami van Capcom meewerkt. Killer 7 draait om de rolstoel bedwingende moordenaar Harman Smith. Harman beschikt over meerdere persoonlijkheden, zeven om precies te zijn. Waar normale mensen bij meerdere persoonlijkheden alleen stemmen in hun hoofd horen, kan Harman zichzelf transformeren in een van deze zeven alter ego's en zo hun unieke eigenschappen gebruiken om zijn vijanden hardhandig over de kling te jagen.

Wanneer een maffiabaas een leger van soldaten genaamd “Heaven's Smile” loslaat op de stad, wordt onze kreupele vriend Harman ingeroepen door de Amerikaanse regering om deze schepsels een halt toe te roepen. Om dit klusje te klaren roept Harman de hulp in van zijn zeven persoonlijkheden, welke onder de naam Smith Alliance door het leven gaan. Garcian Smith is de leider van het stel. Hij kan zichzelf onzichtbaar maken en fungeert vaak als opruimer van de lijken van je kapotgeschoten teammates. Dan Smith is een sterke, goed getrainde gast, die de mogelijkheid heeft om te tijd te vertragen. Mask De Smith gebruikt een granaatwerper om zich door een menigte heen te schieten. Om vijandelijke aanvallen af te weren, kan hij vlammen uit zijn lichaam schieten. Coyote Smith heeft de beschikking over een zogenaamde “gang kick”. Dit houdt in dat hij met één snelle trap verschillende vijanden tegelijk kan uitschakelen.

Kaede Smith is de enige vrouw van het stel en elimineert haar vijanden door met een virus besmet bloed in hun richting te spuiten. Con Smith is gezegend met een uitzonderlijk goed gehoor, waarmee hij verborgen vijanden kan detecteren. Last but not least: Kevin Smith. Hij beschikt over allerhande mesvechttechnieken. De game bestaat uit tien scenario's, die elk zo'n twee uur in beslag nemen. In elk scenario moet Harman een bepaald persoon liquideren. Om deze persoon te bereiken, zul je wel eerst moeten afrekenen met de Heaven's Smile soldaten. Deze kunnen alleen vernietigd worden als ze gedetecteerd zijn door een van Harman's persoonlijkheden. De Heaven's Smile soldaten zijn zeer irritante vijanden, omdat ze meestal rechtstreeks naar je toe rennen om zich vervolgens te laten ontploffen.

Grafisch gezien leunt dit spel volledig op de bekende cel-shading techniek. De grafische stijl maakt van Killer 7 een soort lugubere tekenfilm voor volwassen. Uiteraard is hier niks mis mee, want geweld in games schrikt ons hier in Nederland niet af, daar waar ze het in Duitsland nog wel eens willen verbieden. Dit betekent veel bloederige scènes in stijlvolle omgevingen. Qua gameplay zal deze game voornamelijk bestuurd worden vanuit een derde persoons perspectief, maar wordt er tijdens shootouts geswitched naar een eerste persoons standpunt.

Killer 7 lijkt een hele originele game te worden en is zeker een beestje dat je best in de gaten mag houden. Het is alleen niet te hopen dat de grote meute deze game links laat liggen door het controversiële uiterlijk, het zou het lef van Capcom geen recht doen. Of Killer 7 echt zo goed is als we moeten geloven van Capcom, weten we begin juli, dan moet het spel namelijk in de winkel liggen.