EA maakt in een aanzienlijk hoger tempo James Bond games, dan dat er James Bond films gemaakt worden. Daarom kiest EA vaak een andere aanpak dan simpelweg een 'tie-in' met de meest recente film. Zo was Everything or Nothing een geheel nieuw verhaal binnen het bonduniversum, met nieuwe vijanden en locaties die nog niet eerder in Bondfilms te zien waren. GoldenEye: Rogue Agent bood je dan weer een blikje achter te schermen bij de slechteriken en bevatte talrijke locaties uit eerdere bondfilms. Met From Russia With Love probeert EA voor het eerst een ware Bondklassieker, uit 1963 nota bene, over te zetten naar de gameconsoles.

Met From Russia With Love wordt in grote lijnen het verhaal van de film uit 1963 gevolgd. De meeste personages en locaties uit de film maken ook in het spel hun opwachting. Het uiterlijk van de meeste personages is gebaseerd op hun tegenhangers uit de film, maar alleen Sean Connery verleent ook zijn stem voor het spel. Hij heeft zelfs speciaal voor het spel nieuw materiaal ingesproken en wat we ervan gehoord hebben, brengt dit een behoorlijke meerwaarde met zich mee. Het stemgeluid van de Schotse acteur is namelijk herkenbaar uit duizenden en geknipt voor het personage.

Hoewel het verhaal van From Russia With Love in grote lijnen gevolgd wordt, zijn er diverse elementen geleend uit andere films. Zo zullen het Jet Pack uit Thunderball en de Aston Martin DB5 uit Goldfinger ook in het spel aanwezig zijn. Heel het spel baadt in een typische 60's sfeer, wat blijkt uit de menu's, de muziek en ook uit de spelwereld. De auto's, de kleding, alles past helemaal in de tijd waarin het spel en de film zich afspelen.

Zoals we allemaal wel weten was de laatste Bondgame, GoldenEye, een behoorlijke aanfluiting. Het lijkt erop dat EA met From Russia With Love zijn lesje geleerd heeft, want het spel ziet er aanzienlijk beter uit en, belangrijker, speelt een stuk lekkerder. Men is weer teruggegaan naar de succesformule van EA's beste Bondgame tot op heden, Everything or Nothing.

From Russia With Love wordt gespeeld vanuit een derde persoonsperspectief waarbij voor het mikken gebruik gemaakt wordt van een auto targeting systeem. Eenmaal je op een tegenstander mikt kun je je schot echter nog wel iets bijstellen, om bijvoorbeeld een headshot te plaatsen. Hiermee bespaar je niet alleen kogels, je maakt ook wat minder herrie dan wanneer je een kogelregen op je tegenstander afvuurt.

From Russia With Love vereist namelijk regelmatig dat je voor een stealthy aanpak kiest, waarbij je tegen muren aan kunt leunen om uit het zich te blijven. Je kunt net als in Everything or Nothing om het randje mikken, om zo in alle rust je tegenstanders neer te leggen. Nieuw is de Focus Mode, waarmee je iets in kunt zoomen op je tegenstander om je schoten zo nauwkeurig mogelijk bij te stellen.