Preview
Injustice 2

Injustice 2 (hands-on)

Minipreview

Geschreven door Arthur van Vliet op

Behalve een aantal nieuwe superhelden en megaschurken uit het DC-universum, is het vooral het nieuwe rpg-systeem dat de komst van Injustice 2 rechtvaardigt. Gamer.nl speelde de game, maar keek liever nog mee op het scherm van anderen.

Heel groot zijn de verschillen met Injustice: Gods Among Us op het eerste gezicht niet. Het vechtsysteem is grotendeels hetzelfde gebleven, het tempo is nog steeds redelijk laag en de grootste attractie zijn de levels die uit meerdere delen bestaan. Wederom sla je je tegenstander à la Mortal Kombat door muren, daken en vloeren om te belanden in hele nieuwe stukken omgeving – waar het gevecht zich dan vervolgens doodleuk voortzet.

Injustice 2

Aan het einde van ons eerste potje knokken (met de nieuwe personages Gorilla Grodd en Atrocitus) blijkt echter de vernieuwingsdrang van Ed Boons NetherRealm-studio. Winnaar en verliezer verdienen upgrades voor de kracht, verdediging of health, die ze direct kunnen uitrusten of later via de zogenaamde inventory manager naar wens op hun personage kunnen plakken. Er zitten zelfs nieuwe moves bij, waarmee je de speelstijl met één personage zelfs lichtelijk kunt veranderen.

Het is een toffe manier om het wat beperkte fightinggamegenre van een nieuw progressiemodel te voorzien. Skills staan uiteraard voorop, maar wie veel speelt bouwt met de (volgens de ontwikkelaar) duizenden beschikbare upgrades langzaamaan naar een volledig gepersonaliseerde vechtersbaas toe, wat gevechten tussen hoger gelevelde spelers alleen maar interessanter maakt.

Ligt het relatief lage tempo je niet helemaal, of ben je überhaupt helemaal geen fan van vechtgames, dan heeft Injustice 2 alsnog bestaansrecht. De game is, met zijn prachtige graphics, uitgebreide roster aan helden en schurken, en gevechten die van ondergronds tot hoog in de hemel gaan binnen luttele seconde, een waar genot om naar te kijken. Comics komen tot leven in Injustice 2, en dat is misschien wel het grootste compliment dat je de game kunt maken.

Injustice 2 verschijnt in 2017 voor PlayStation 4 en Xbox One. Tijdens en kort na E3 schrijft Gamer.nl naast uitgebreide impressies ook een aantal minipreviews, om bezoekers van een constante stroom aan nieuwe informatie te voorzien.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Titanfall 2-gameplay onthuld Bethesda gaat uploaden van gestolen mods tegen
0

Reacties op: Injustice 2 (hands-on)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.