Toen we hoorden dat we een nieuwe game van SEGA gingen bekijken op de Leipzig Games Conference, konden we het haast niet meer houden. Shenmue 3, of misschien wel een nieuwe Jet Set Radio! Het bleek uiteindelijk een prequel op de eerste House of the Dead, House of the Dead: Overkill. Ondanks een lichte teleurstelling waren we vrij verrast door de aparte grafische films. Je kent misschien de zogenaamde Grindhouse-films, House of the Dead: Overkill is daar zeer duidelijk op geïnspireerd. Over het scherm lopen die kenmerkende zwarte strepen en het verhaal is compleet ondergeschikt aan de actie.

House of the Dead: Overkill zou dus een ideale exploitatiefilm zijn, maar buiten dat belooft het ook nog eens een toffe Wii-titel te worden. Los van het gebrek aan diepgang is de gameplay namelijk verrassend tof voor een shooter die compleet op rails loopt. Wij zagen een missie op een kermisterrein, de sfeer droop eraf en de zombies kwamen al zeer snel op ons af wandelen. Het maakt ook dit keer uit op welk lichaamsdeel je schiet, zo is het mogelijk de zombies van hun benen en hoofd te ontdoen.

Even later in de demo ontdekten we de slowmotion-optie. Op deze manier wordt het beeld vertraagd en heb je een nog betere kans de zombies van hun hoofden te ontdoen. Overigens kent de game ook een combo-systeem. Hoe beter je mikt (headshots zijn vanzelfsprekend meer waard dan een buikschot) en hoe sneller je de zombies om zeep helpt, des te meer punten je ontvangt voor je acties. Het is duidelijk dat ook dit deel van House of the Dead veel scripted events bevat, zo ontplofte menig kermisattractie en hadden de brokstukken invloed op de manier hoe je het level doorloopt.

We wilden ons laten overtuigen door House of the Dead: Overkill en dat is gelukt. De actie was spetterend en het Grindhouse-uiterlijk komt perfect tot leven in combinatie met de hersenloze gameplay.  Niet onbelangrijk is overigens de mogelijkheid tot coöperatieve gameplay, iets wat wij niet hebben kunnen testen. House of the Dead: Overkill moet begin 2009 uitkomen (niet in Duitsland, daar zijn ze immers watjes) op enkel en alleen de Wii.