Homefront: The Revolution – Revolutie blijft nog even uit | Gamer.nl

Homefront: The Revolution – Revolutie blijft nog even uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Homefront: Revolution is een van die games, en ook gelijk de enige ouderwetse AAA-game die Crytek nog in ontwikkeling heeft. The Revolution is het vervolg op het in 2011 uitgebrachte Homefront, gemaakt door het inmiddels gesloten Kaos en uitgegeven door het inmiddels failliete THQ. Crytek zag ook wel in dat de serie potentie had, besloot daarom in opdracht van THQ een tweede deel te ontwikkelen en nam het IP zelfs over na de ondergang van de uitgever.

Amerika door de knieën

Homefront draait ook in Revolution nog om een toekomstscenario waarin Noord-Korea uit is absolute wereldmacht. In deze wereld stelt de Verenigde Staten zo weinig meer voor dat de Korean People Army het land met gemak verslaat en voortaan bezet.

In het nieuwe Amerika van Homefront worden Amerikaanse burgers onderdrukt door fascistische Noord-Koreanen. In de eerste game resulteerde dat in een rechtlijnige shooter die op sommige momenten wanhopig enige emotie bij de speler probeerde op te wekken. Bijvoorbeeld door je langs een ma agraf te laten lopen. Dit vervolg gooit het over een iets andere boeg. Je speelt deze keer als een guerrillastrijder die het in een open wereld met slimme tactieken moet opnemen tegen zijn onderdrukkers.

De revolutie wordt gestart in Philadelphia, niet geheel toevallig ook de bakermat van Amerika. Omdat de PKA hier veel beter uitgerust is moet je het als rebel vooral hebben van guerrillatechnieken.  Door twee soldaten stilletjes uit te schakelen in een steegje bijvoorbeeld, of door ongezien je mi iedoel te volbrengen.

In de E3 demo van Homefront: The Revolution was het zaak om een aantal andere rebellen te bevrijden uit het lokale politiebureau. Zomaar naar binnen walsen is natuurlijk geen goed idee, want de Koreanen beschikken in het jaar 2029 over veel geavanceerdere technologie. De omgeving rondom het bureau moet daarom eerst doorzocht worden met behulp van je smartphone. Met deze gadget zijn niet alleen vijanden in je omgevingen te markeren, maar verschijnen plekken waar andere rebellen voorraden hebben verstopt ook duidelijk in beeld. Op die manier verzamel je beetje bij beetje de benodigde onderdelen om je mi ie zo slim mogelijk te volbrengen.

Start de revolutie

Zo knutsel je met het schroot dat je vindt een bom en een radiografisch bestuurbare auto in elkaar, waarmee je het explosief ongezien naar de voordeur van de gevangenis kunt rijden. Het plan werkt, maar zodra de voordeur wordt weggeblazen, barst de hel los. Een grootschalig vuurgevecht tu en de rebellen ontstaat en in de rest van de stad breken er ook gevechten uit. De revolutie lijkt begonnen en dat is voor een guerrillastrijder zoals jij een ideale gelegenheid om ongezien langs vechtende soldaten en rebellen te sluipen voor je volgende sabotageactie.

Net zoals zijn voorganger heeft Homefront: The Revolution een aardige basis, maar daar moet meer mee gedaan worden om het echt memorabel te maken. The Revolution was de afgelopen E3 overduidelijk nog lang niet af en zag er op veel plekken behoorlijk ruw uit. Met name de vuurgevechten konden haast niet saaier ogen.

De slechte textures en de even slappe voice-acting wisten eerder al te verraden dat The Revolution nog een aardige weg te gaan heeft voordat de game af is. Dat het spel enkel naar pc, Xbox One en PlayStation 4 komt stemt geeft dan weer hoop dat er grafisch nog flinke vooruitgang geboekt kan worden. Het is echter de vraag of de makers die kans nog krijgen bij Crytek.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou