Preview
Gwent

Gwent: The Witcher Card Game

Geen doorgestoken kaart

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Het verkennen van de Noordelijke Koninkrijken kan vermoeiend zijn. Wanneer je verdwaald raakt in de groene heuvels, de grote steden of open wateren en je kaart erbij pakt om te navigeren tussen de overweldigende gebieden, krijg je soms gewoon zin om de kroeg in te duiken. Een goed gesprek met de barman, een ambachtelijke pilsener drinken en vooral heel veel potjes Gwent spelen, dat is wat een krijger met zijn tijd zou moeten doen. Althans, dat roepen een hoop fans van The Witcher 3: Wild Hunt al meer dan een jaar. Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft geluisterd en komt nu eindelijk met een standalone versie van het kaartspel.

Tijdens de E3 vertelt de Poolse studio over de vernieuwingen die het wil toebrengen in deze op zichzelf staande free-to-play titel, en de evolutie die het heeft doorgemaakt sinds het de status van minigame is ontgroeid. Gwent: The Witcher Card Game wordt geen simpele port volgens de ontwikkelaar, maar een compleet nieuwe ervaring. De kern blijft echter hetzelfde: versla je tegenstander door twee rondes te winnen met je verzameling kaarten.

Gwent

Voor elke strijd selecteer je het deck waarmee je aan de slag gaat, waarbij de keuze bestaat uit verschillende facties, namelijk de Northern Kingdoms, Monsters, Skellige of Scoia’tael. De kaarten die je vervolgens trekt, verdeel je over de drie velden waaruit jouw kant van de tafel bestaat: mêlee, afstandswapens en oorlogsmachines. Met zogenaamde weerkaarten pas je de omstandigheden van het gevecht aan en de hero-kaarten van onder andere Geralt en Ciri zet je in voor een extra krachtige aanval. Klinkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Gwent is net als de minigame een spel dat om tactiek draait. Het afleiden, misleiden en vernietigen van je vijand moet nauwkeurig gecoördineerd worden.

Singleplayercampagne

Voor de Gwent-veteranen zal dit allemaal vrij herkenbaar zijn, maar wat de ontwikkelaar nieuw toevoegt aan het kaartspel is een singleplayercampagne. In deze verhalende modus verken je vanuit een top-down perspectief kastelen, bossen en grotten, en bemachtig je gaandeweg nieuwe kaarten voor je deck door vijanden te verslaan met Gwent. Ook hierin kies je de factie uit die het meest aan je hart ligt en lijkt de de grafische stijl erg op een traditionele rpg uit een vervlogen tijdperk.

Gwent

De kaarten zelf hebben ook een metamorfose gekregen die meer moet bijdragen aan het verhalende karakter van de The Witcher-mythologie. De beesten, ridders en andere personages op de kaarten bewegen voor een interactieve achtergrond, praten tegen je en leven dus veel meer dan de statische kaarten uit de hoofdgame. CD Projekt Red zegt nog steeds te werken aan meer manieren om de kaarten interessanter te maken. Voor de doorgewinterde Gwent-spelers ziet de game er tot dusver uit als een droom die werkelijkheid wordt. Of het de mensen gaat aanspreken die in The Witcher 3: Wild Hunt liever op ontdekkingstocht gingen, valt nog te betwijfelen.

Gwent: The Witcher Card Game komt uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een releasedatum is nog onbekend maar een gesloten bèta lanceert deze zomer voor de pc en Xbox One.

Door Sander van Dalsum

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Go-spelers uit Australisch politiebureau geweerd Don Bradman Cricket krijgt voor het eerst vrouwelijke spelers
5

Reacties op: Gwent: The Witcher Card Game

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 7 juli 2016 12:02
  Jullie melden 4 factions in deze preview. Mag ik hieruit opmaken dat de Nilfgaard deck ontbreekt? Of vergeten jullie deze te melden?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Gillian

  • 8 juli 2016 19:15
  @Red Dead Demon Nilfgaard ontbreekt ja.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Red Dead Demon

  • 8 juli 2016 21:19
  @Gillian
  Wat jammer. Dat is mijn favoriete deck.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  alex201

  • 7 juli 2016 13:10
  Het zou me niks verbazen dat deze game beter wordt dan heel veel andere games dit jaar :')

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TripleDad

  • 8 juli 2016 20:15
  Ah hier heb ik op zitten wachten. Lekker verslavend spel

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.