Laten we even één ding duidelijk maken: GoldenEye 007: Reloaded is een remake van de GoldenEye-game die vorig jaar voor de Wii verscheen, die op zijn beurt weer een remake is van de N64-klassieker. Dat betekent Daniel Craig als Bond en een gemoderniseerd verhaal. Zoals verwacht is de Xbox 360- en PS3-versie superieur. Een volledig nieuwe engine verzekert 60 frames per seconde, voor zowel de single- als multiplayer.

Om deze engine te tonen gaf Activision eerst een voorproefje van de singleplayer-campagne, die vanzelfsprekend begint met de befaamde toiletscene. Daniel Craig-Bond abseilt in doodse stilte een nietsvermoedende schurk tegemoet die zijn laatste avondmaal probeert te verwerken. Na hem op een spectaculaire wijze uitgeschakeld te hebben begint Bond pas echt aan zijn missie.

Wat voor spion ben jij?

De eerstvolgende gang waar Bond in loopt staat vol aantal schurken. Hij kan ze direct aanvallen of de pion uithangen en ze op een sneaky manier uitschakelen. De keuze leek snel gemaakt. Twee bewakers staan in zijn pad. Hij maakt er één af door hem stilletjes te wurgen. Bij de tweede gaat het minder soepel. De illusie dat Bond de ultieme spion is, wordt verbroken wanneer de bewaker zijn voetstappen hoort en erop los schiet.

Het duurt niet lang voor de cavalerie de bewaker te hulp komt en het vuurgevecht los barst. Plotseling moet hij de ultieme soldaat spelen. Maar voordat hij het gevecht kan afmaken, komt het pauzescherm in beeld. De speler die de demo doorloopt, pakt er een PlayStation Move-controller met bijbehorende Sharpshooter bij, en speelt verder. Bond schiet nog een klein armada aan handlangers af,waarna de demo ten einde komt.

Toevoegingen

De singleplayer is een een trouwe remake van de Wii-versie, wat nogmaals dezelfde nostalgische gedachten oproept bij spelers van GoldenEye uit het N64-tijdperk. De online multiplayer- en splitscreenmodi krijgen in Reloaded een aantal extra maps en aanpassingmogelijkheden, maar de grootste toevoeging is de MI6 Ops-modus. Dit is een aparte singleplayermodus waarin spelers het via online leaderboards tegen elkaar op kunnen nemen.

De modus bestaat uit tien verschillende maps waarover vier verschillende doelen zijn verspreid. Deze doelen zijn afgestemd op bepaalde speelstijlen. Hieronder valt Elimination, dat van de speler vraagt zo snel mogelijk een bepaald aantal handlangers uit te schakelen en Assault, waarin spelers een specifieke locatie moeten aanvallen. Deze twee doelen richten zich op agressieve speelstijlen, terwijl er ook een doel is dat van de speler vraagt om zo subitiel mogelijk te spelen.

Mosterd?

Een extra modus als MI6-ops heeft de potentie een leuke aanvulling te wordn, maar lijkt vooralsnog vrij weinig toe te voegen. Dit omdat de competitie alleen gevoerd wordt middels het leaderboard en spelerstatistieken. Spelers kunnen wel de instellingen en statistieken van andere spelers bekijken om het gevoel van competitie op te voeren, maar het idee van een competitieve modus voor vier spelers om deze doelen tegelijkertijd te voltooien, kunnen wij na het zien hiervan moeilijk loslaten.

Ook de eerder geprezen engine laat in MI6 Ops grafisch steken vallen. Spelers navigeren door vierkante omgevingen die momenteel nog niet voorzien zijn van sfeer of interessante bezienswaardigheden. Gelukkig heeft de titel meer poten om op te staan dan enkel deze toevoeging. Een singleplayer-campagne die diversiteit in gameplay promoot en het vooruitzicht van verbeterde splitscreen- en online multiplayermodi, respectievelijk voor vier en zestien spelers, biedt al genoeg content om zowel Bond- als shooterfans mee tevreden te stellen.

Volg de Gamescom 

op Gamer.nl