Krijgt de Xbox dan binnenkort toch een eigen tegenhanger van Nintendo's 'Super Mario Kart'? Met Furious Karting van Babylon Software lijkt het er wel sterk op dat er weer een game is die het niet zo serieus neemt met realistische physics van normale race-games.

In Furious Karting neem je de rol op je van één van de 8 speelbare figuren, die zijn verdeeld over twee straatbendes. Dankzij een verhaallijn met 15 verschillende missies zal je doorheen de game meer speelfiguren ontdekken die je later zelf kan spelen. Hiervoor heb je de beschikking over maar liefst 23 race-parcoursen.

Wanneer ik 'parcoursen' zeg moet je trouwens vooral niet denken aan Monaco of andere bestaande race-tracks. In Furious Karting zal je je zoal in supermarkten, disco's en straat-races begeven.

Tijdens het racen is het niet alleen zaak om je tegenstander sneller af te zijn, maar is het ook toegestaan om wat 'schade' toe te dienen aan andere voertuigen met baseball bats en andere wapens. Natuurlijk is dit nog veel leuker in de aanwezige multiplayer mode.

Furious Karting wordt verwacht in januari 2003.