Preview
Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is hersenloos maar bevredigend

Lijkt precies op de vorige game

Geschreven door Erik Nusselder op
De Switch is stiekem aan een bijzonder goed jaar bezig, met twee Pokémon-games, Mario Strikers, Kirby en Xenoblade Chronicles 3. Later deze maand komt daar een nieuw deel in de Fire Emblem Warriors-reeks bij, de musou-achtige games in een Fire Emblem-jasje. Wij speelden alvast de eerste paar uur.

Goed nieuws voor fans van de eerste Fire Emblem Warriors uit 2017: het nieuwe deel, Three Hopes, speelt exact als die game. Het verschil in gameplay is nauwelijks merkbaar. Nog steeds sla je met grote zwaarden of bijlen hordes vijanden tegelijk aan gort. Tientallen naamloze soldaten tuimelen om je heen terwijl je in een bloeddorstige razernij door de levels heen stampt.

Elk level bestaat uit meerdere forten, die door gangen met elkaar worden verbonden. Meestal is het de bedoeling om zoveel mogelijk forten in handen te krijgen, of moet je bij een grote eindbaas zien te komen. Je rent van hot naar her en slaat iedereen die je tegenkomt aan gort.

Tactische laag

Het grootste pluspunt aan Warriors was de manier waarop de Fire Emblem-serie werd geïntegreerd in de hersenloze knokpartijen van genregenoten als Dynasty Warriors. Ook in Three Hopes is deze licht strategische laag weer een welkome toevoeging.

Met een druk op de knop tover je een tactische kaart tevoorschijn die lijkt op de slagvelden van Fire Emblem. Hier kun je de teamgenoten die je hebt uitgekozen bevelen geven, bijvoorbeeld om een bepaald fort in te nemen of een vluchtende generaal te onderscheppen.

Hier komt ook de welbekende krachtdriehoek van Fire Emblem om de hoek kijken. Een lans is goed tegen zwaardvechters, terwijl een zwaard juist extra krachtig is tegen vijanden met een bijl. Stuur je een teamgenoot af op een vijand waar ze niet geschikt voor zijn, dan loop je het risico dat ze het loodje leggen.

Daar komt bij dat je computergestuurde vrienden niet altijd bijster goed vechten. Terwijl jij zelf grote groepen aan je zwaard rijgt, hebben teamgenoten wat langer de tijd nodig om een overwinning te boeken. Gelukkig kun je op elk moment de controle overnemen over de andere personages, zodat je ze met wat knoppengeram uit de brand kunt helpen.

Want dat is wel wat Warriors ook nu weer is: hersenloos op de knoppen rammen. Dat is niet per se negatief bedoeld. Het kan heerlijk ontspannend werken om de ene na de andere commandant een pak slaag te geven. Maar voor diepgaande, tactische gevechten ben je hier wel aan het verkeerde adres.

Three Houses

Waar Three Hopes tot nu toe echt in uitblinkt, is de manier waarop Three Houses gebruikt wordt. Die Fire Emblem-game uit 2019 wordt gebruikt als basis voor deze musou-spinoff. Alle bekende personages uit die game worden ingezet om Warriors een nieuwe smoel te geven, en het is heerlijk om je oude vrienden uit de Officers Academy weer te zien.

Ook spelelementen uit Three Houses worden overgenomen, met name de manier waarop je met je medestudenten kletst. Tussen de gevechten door loop je rond in een kamp waar je banden kunt aangaan met je teamleden. Net als in Three Houses kun je voor ze koken, samen klusjes opknappen of een date organiseren. Een betere verstandhouding met een teamgenoot zorgt voor extra bonussen op het slagveld.

Verhaal

Het verhaal is na de eerste paar uur nog wel in nevelen gehuld. De game lijkt zich af te spelen in een soort alternatieve dimensie van Three Houses, waarbij niet hoofdpersoon Byleth, maar nieuwkomer Shez de nobele leerlingen van huurlingen redt aan het begin van de game. Vreemd genoeg komt Byleth wel snel voorbij, maar het is nog even de vraag wat voor rol hij of zij zal spelen.

De game gaat daarna in sneltreinvaart door de hoofdpunten van Three Houses heen. Je kunt weer kiezen uit een van de drie verschillende groepen en krijgt op basis van je keuze een heel ander verhaal voorgeschoteld. Waarschijnlijk zit het met de herspeelbaarheid van de game dus wel goed.

Het is de vraag hoe het verhaal zich daarna zal ontvouwen. Het is in ieder geval goed om te weten dat we in deze eerste uren meer bezig waren met het luisteren naar dialogen, dan met het strijden in de gevechten. Er is echt veel tijd in gestoken om de wereld van Fire Emblem tot leven te brengen. Het verhaal speelt de eerste uren een grote rol, met lange gesprekken en politieke overpeinzingen.

We hopen dus dat het verhaal interessant genoeg wordt om de game te kunnen dragen. Vooralsnog zijn we in ieder geval geïnteresseerd in de manier waarop het verhaal van Three Houses hier wordt geremixt. Helemaal blij worden we als de gevechten in de komende uren nog een diepere laag krijgen. Voor nu is Three Hopes een heerlijke terugkeer naar Garreg Mach, met tussendoor wat hersenloos maar bevredigend geram.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes komt op 24 juni uit op Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Infinity Ward toont eerste trailer Call of Duty: Modern Warfare 2 The Elder Scrolls Online: High Isle is nu te spelen
46

Reacties op: Fire Emblem Warriors: Three Hopes is hersenloos maar bevredigend

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 16:07
  Het is voor mij een compleet overbodige game. Nintendo duwt echt Fire Emblem door je strot heen. En zo goed is het Switch jaar niet. Want na de recensies van Strikers te hebben gelezen. Bekruipt mij het gevoel dat deze game ook veels te snel is uitgebracht. Er ontbreekt vooral heel veel content qua characters en offline content. Kirby was aardig maar we moeten ook niet overdrijven. De Pokemon games zijn meestal nergens topnotch de laatste jaren. Heb ook niet het gevoel dat Fire Emblem Treehouses bijzonder wordt. Dus nee het wordt tijd dat de Nintendo direct aangekondigd wordt. Waar er nog een game wordt aangekondigd die wel top gaat zijn Zoals vorig uit het niets Metroid dread. Zou nu DK een leuke zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 16:22
  @Snoop213

  De Switch heeft qua line-up gewoon een goed jaar. Dat jij die games niet leuk vindt, doet daar niets aan af. Deze game is ook niet mijn smaak, maar dat wil niet zeggen dat het een slechte game is zonder doelgroep, o.i.d.

  Dit is ongeveer de line-up van Switch games voor dit jaar (games met een kruisje erbij ga ik kopen/heb ik gekocht):
  - POKEMON: LEGENDS ARCEUS - X
  - TRIANGLE STRATEGY
  - KIRBY AND THE FORGOTTEN LAND - X
  - NINTENDO SWITCH SPORTS
  - MARIO STRIKERS: BATTLE LEAGUE - X(?)
  - FIRE EMBLEM WARRIORS: THREE HOPES
  - SPLATOON 3 - X
  - XENOBLADE CHRONICLES 3
  - BAYONETTA 3 - X
  - POKEMON SCARLET & VIOLET - X
  - MARIO + RABBIDS: SPARKS OF HOPE- X

  Gewoon een mooie lijst. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 17:00
  @PietS. Dan verschillen we van mening ik vind Inc Mario Strikers de game Line up tot nu toe vrij middelmatig. Het is ook eigenlijk schandalig dat Nintendo Mario Strikers met zo weinig content durft uit te brengen en dan er nog 60 euro voor te vragen. Dat ben ik van andere partijen gewend. Maar Nintendo begint nu ook steeds vaker met deze onzin.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AgeQned

  • 8 juni 2022 18:35
  @Snoop213 Het is allemaal een persoonlijke smaak. Wat Piet laat zien qua lijstje kan ik niet echt matig noemen.

  Maar goed na al die jaren blijf je hetzelfde typen. Dus ga er ook maar niet teveel van zeggen of over zeggen.

  Zolang we je al bijna op elke site voorbij zien komen en ook weer gaan (omdat ze dan wel er weer klaar mee zijn met je) verkoop je al dezelfde soort teksten. Wat er ook gaat gebeuren Nintendo kan het in jou ogen toch bijna nooit goed doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 20:04
  @AgeQned Wat is dit nou weer voor onzin. Ik heb al aangegeven dat ik aan mijzelf heb gewerkt. Dus de oude ik die is verdwenen of voor een groot gedeelte. Ik blijf wel een kritische persoon. Maar in jou ogen kunnen mensen niet veranderen. Dat is wel erg jammer. Maar goed even voor de duidelijkheid heb geen hekel Aan Nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 20:44
  @Snoop213

  Maar ik zie je ook nooit echt positief zijn m.b.t. Nintendo. Eerlijk is eerlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 21:03
  @PietS. Als iets echt goed is bij Nintendo zul je echt positieve dingen lezen van mij. Metroid dread heb ik van begin tot het einde van genoten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 21:24
  @Snoop213

  Dat je alleen Metroid Dread kunt noemen geeft al aan hoe selectief je bent. Je bent m.b.t. Nintendo gewoon niet snel tevreden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 21:40
  @PietS. is toch ook logisch ik ga toch geen titels spelen en kopen die mij niet leuk lijken. Dat wil ik best doen als Nintendo ooit een gamepass model invoert.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 21:48
  @Snoop213

  Dat snap ik, maar dat wil niet zeggen dat de line-up zelf matig is. Gewoon niet jouw smaak, maar dat is wat anders.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 22:04
  @PietS. Laat ik het dan anders formuleren ik vind de Line up van dit eerste half jaar middelmatig. Dat is mijn mening. En of de resterende games goed worden is afwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 22:15
  @Snoop213

  Als je het meteen zo geformuleerd had, dan had dat een aantal comments gescheeld. Nu is het duidelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 8 juni 2022 22:24
  @PietS. je kent mij toch al langer dan vandaag Haha. Maar fijn dan kunnen we deze discussie sluiten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 22:25
  @Snoop213

  Haha, dat is waar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xeros

  • 8 juni 2022 23:49
  @Snoop213 Je zou ook eens kunnen proberen om objectiever na iets te kijken, ongeacht je persoonlijke mening.
  Ik zou de Nintendo lijst aan 2022 games kwalitatief sterk noemen, ondanks dat het niet mijn type games zijn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 9 juni 2022 00:02
  @xeros

  Exact. Zo zie ik het ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 9 juni 2022 03:03
  @xeros het is een Xbox fan. Dan moet hij zichzelf wel bezig houden met dat wat niet is. Heel 2022 al.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  xeros

  • 9 juni 2022 09:12
  @Roy36NL Dat is nog steeds een keuze.
  Ik ben naast Pc ook een Xbox fan, maar ik neem het zoals het is.

  De mooie Xbox jaren komen er hoogstwaarschijnlijk vanaf volgend jaar aan.
  2021 was een goed jaar en 2022 lijkt een wat minder jaar voor Xbox exclusives te gaan word.
  MS zou ook nog met wat titels aan kunnen komen, waardoor het alsnog een goed jaar word.
  Maar goed dat is volgens mij hier ook al vaker gezegd.

  Ik wacht het rustig af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 9 juni 2022 03:31
  @xeros oh dat kan ik ook wel. Maar over het eerste half jaar of het mij smaak wel of niet is mijn persoonlijke mening dat het wat tegen valt kwalitatief gezien. Switch Sports is een halve lege game voor 60 euro. Mario Strikers had veel beter kunnen zijn als we bij launch voldoende content in zou zitten. Kirby gespeeld vond ik leuk maar ik was niet weggeblazen. Pokemon is degelijk gezien de recensies. En die Jprpg is ook niet overal even goed ontvangen. Dus nee daarom vind ik als we het puur over het eerste half jaar hebben de line up niet bijster sterk. 2e half jaar is afwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  PietS.

  • 8 juni 2022 20:42
  @Snoop213

  Het gaat hier niet om Mario Strikers (ik weet zelf ook nog niet of ik die game ga halen), maar om de line-up zelf. Die ziet er gewoon goed uit.

  Jij bent alleen tevreden over een Ninteno Direct als ze DK aankondigen. Ik lees niets anders dan -DK, DK, DK-. Een beetje verwend gedrag als je het mij vraagt. Niet lullig bedoeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.