Net zoals kerstmis, de jaarwisseling en natuurlijk de goede Sint kunnen we ook elk jaar rekenen op een nieuwe editie van de voetbalgame serie FIFA. Hoe langer dit duurt, hoe harder de roep om vernieuwing komt. En elk jaar belooft Electronic Arts weer een ware voetbalrevolutie met de nieuwe game in de serie. En elk jaar is het toch weer een teleurstelling.Gaat nu hetzelfde verhaal op, of hebben we nu eindelijk eens te maken met een écht vernieuwende FIFA?

FIFA Football 2003 betekent veel voor Electronic Arts. Maar liefst 15 maanden lang hebben de top programmeurs bij het bedrijf gewerkt aan deze editie. En dan ook nog eens met 125 man, wat ongekend veel is voor een game. Vorige FIFA games werden met gemiddeld 50 mensen in elkaar gesleuteld. FIFA Football 2003 is dan ook volledig vanaf de grond opgebouwd, er is niets geleend van andere FIFA's. Als steuntje in de rug hebben Ryan Giggs, Roberto Carlos en Edgar Davids gedurende het ontwikkelingsproces van de game hun adviezen gegeven, om het allemaal zo realistisch mogelijk te laten zijn.

Electronic Arts heeft zoveel tijd en moeite aan de game besteed, om er voor te zorgen dat de game er nu eens echt op vooruit gaat. Niet alleen een lullige nieuwe manier van passen (FIFA Football 2001 >> FIFA Football 2002), maar echt een volledig anders, vernieuwend spel.

In FIFA Football 2003 mag je weer aan de slag met een flink aantal echt bestaande teams, in echt bestaande competities en bekertoernooien. De Nederlandse competitie zit niet in het spel verwerkt, omdat de KNVB te veel geld vroeg aan Electronic Arts. 'De grote drie' (Ajax, Feyenoord en PSV) zijn wel weer vertegenwoordigd. Aan Ajax is zelfs veel aandacht besteed, alle spelersgezichten kloppen, de rugnummers kloppen en hun stadion (de Arena) zit in het spel. Naast Ajax hebben ook andere grote teams, zoals Arsenal en Real Madrid deze speciale behandeling gekregen.