In totaal kunnen 32 spelers online tegen elkaar spelen in twee teams van 16 spelers. Als speler kun je gedurende het hele spel de klasse kiezen die jij wil zijn. Dit doe je door in je paleis het mutsje van die klasse op te zetten. Warrior is sterk en kan zich ook met zijn schild verdedigen, priest kan zijn teamgenoten helen en vervloeken, builder zorgt ervoor dat er hout gekapt wordt om deuren of katapulten te bouwen. Iedere speler kan zo dus een eigen taak op zich nemen, maar ook halverwege het spel op een van de vijf andere klassen overstappen. In tien verschillende maps wordt vervolgens de strijd aangegaan en dat kan er bloederig aan toe gaan (je kunt de bloedoptie ook uitzetten) en al snel zal het behoorlijk chaotisch worden op je scherm. Op de overzichtskaart kun je echter zien wie zich waar bevindt en zo je strategie uitzetten.

Je doel is dus om de prinses van de tegenstander in je paleis te houden, of je eigen prinses uit het paleis van de vijand terug te halen. Je kunt de prinses cake voeren om haar dikker te maken. Hoe dikker de prinses is, des te moeilijker het is om haar op te tillen en te verplaatsen. In totaal zijn er vier fases van dikte waarin de prinses zich bevindt. In haar dikste fase heb je heel veel mankracht nodig om haar vooruit te krijgen.

De game is ook prima in je eentje te spelen. De vijftien man in je team worden dan door de computer bestuurd en tonen een bijzonder slimme AI. Maar ook als mensen uit je team het spel moeten verlaten, zal de computer deze personages overnemen en besturen. Je kunt je eigen personage helemaal maken zoals jij het wil: groen haar, blauwe ogen, baard, kaal of misschien wel een sexy dame.

Fat Princess is bijzonder grappig en zeer uitgebreid. Het idee is goed uitgewerkt en in zijn essentie bijzonder simpel. Dat zorgt ervoor dat iedereen de game zo kan gaan spelen en niet eerst een tutorial moet doorploeteren. Op dit moment is ontwikkelaar Dark Star bezig te zien welke extra opties de game zou kunnen bevatten. Ze lieten vallen dat team speak en online rankings opties zijn die ze overwegen. Wij zijn in ieder geval bijzonder enthousiast over deze verrassing van de E3.