Om daar een indruk van te krijgen hebben wij de eerste beelden van Saints Row 2 mogen aanschouwen. Alsof dat niet genoeg is vind je bij dit artikel de nieuwste screenshots van deze game.

Nadat je in het eerste deel van Saints Row voor dood bent achtergelaten keer je in Saints Row 2 weer terug naar Stilwater. In Saints Row maakten we al kennis met het plaatsje Stilwater dat werd geteisterd door gangoorlogen. Hierin speelde de speler een hoofdrol om de gang 3rd Street Saints in hoger aanzien te krijgen. Door middel van het uitvoeren van missies breidde je het gebied en de macht van de Saints uit tegen rivaliserende gangs. De basis zal niet anders zijn in Saints Row 2, je hebt nu echter wraak op het menu staan!

Humor

Naast de serieuze kant beschikt Saints Row 2 weer over een enorm portie gieren en brullen. Saints Row 2 onderscheidt zich absoluut op humoristisch vlak. Je start de game met het creëren van je personage en dat is ook meteen de plaats waar de humor begint. Zo kun je zelfs een prachtige slanke blondine maken, hoewel de trend onder gamejournalisten lijkt te zijn om zich te focussen op het tegenovergestelde. Het liefst wordt er een vrouwelijke chagrijnige vadsige neger gemaakt, met plakkerig wild haar op zoveel mogelijk plaatsen van haar lichaam. Daarbij schijnt maar één motto een rol te spelen: 'Hoe lelijker, hoe leuker.'

Naast het uiterlijk moet de karakter tevens voorzien worden van een eigen 'taunt'. Ofwel op welke manier lok je je tegenstanders uit met de meest grove beledigingen? De middelvinger is uiteraard een goede optie (wel een beetje erg 2007), maar het is ook mogelijk een 'gay-move' (dat handje) uit te voeren, de 'whatevah-move' (dat andere handje), voorover bukken en op je kont slaan (geen commentaar) en de enige echte oude vertrouwde 'niggah-moves' (yo!). Ben je dan al klaar met het maken van je personage? Nee, er ontbreekt nog een eigen loopje. Ook hier zijn er weer tal van mogelijkheden van de stijl van Arnold Schwarzenegger tot 50 Cent. Kortom, bijna elke fantasie kan werkelijkheid worden.

Explosief

Tijdens de first-look sessie kregen we de beelden te zien van een nieuw gebied in Stilwater. Saints Row 2 zal een flink aantal kilometers aan oppervlakte winnen in vergelijking met het voorgaande deel. De beelden tonen een trailerpark (en bijbehorend trash) en biedt spelers de mogelijkheid wat explosies te veroorzaken. De creativiteit werd er weer aardig op los gelaten.  Zo kun je bijvoorbeeld een auto volladen met explosieven en vervolgens inrijden op een willekeurig gebouw. Het resultaat kun je je wel voorstellen. Naast gangsterinvloeden lijkt de game dus ook enige terroristische trekjes te hebben. Heeft dit een reden? Jazeker, natuurlijk om keihard te lachen om het leed van virtuele figuurtjes. Maar ook om geld en status te verdienen.

Vooral geld kan goed besteed worden. De panden waarover je beschikt kun je uiteraard inrichten naar eigen smaak. Wil je dat een beetje leuk doen, dan is meer geld altijd beter. Het minimale dat in je huis moet staan is toch wel een strippaal, compleet aangeleverd met een hoertje die 24 uur per dag voor je danst. Meer heb je niet nodig, toch? Wel? Dan kun je ook nog biljardtafels neerzetten, zachte pluchen sofa's en een enorm plasma tv-scherm aan de wand hangen. Naast het feit dat het natuurlijk ontzettend relaxt is om zo'n huis te hebben, hou je daarmee ook de tevredenheid van je rekruten hoog. Het is net The Sims, maar dan anders.

Saints Row 2 ziet er ook ditmaal weer goed uit. Jammer dat het in de schaduw moet staan van Grand Theft Auto IV, want het verdient eigenlijk de volle schijnwerper. In toekomstige gamesessies met Saints Row 2 zullen we zeker goed kijken waar nu de echte verschillen liggen met GTA IV. De strijd der titanen wachten we netjes af. Ben je liefhebber van het genre, overweeg dan zeker om beide games in de gaten te houden.