Everquest 2 is momenteel één van de grootste en meest gespeelde MMORPG's. De game bouwt verder op het gigantische succes van de eerste Everquest, welke in 1999 op de markt kwam en helemaal grijs werd gespeeld door de massa. De uitbreidingen voor het spel waren dan ook talrijk. Zelfs The Sims wordt voorbij gestreefd met maar liefst negen add-ons in zes jaar tijd. We hoeven dan ook niet gek op te kijken dat er een expansion voor Everquest 2 in de planning staat. Maar goed, over naar het spel zelf.

Desert of Flames speelt zich af in een grote, woestijnachtige omgeving, met daarin centraal gelegen de stad Maj'Dul. Maj'Dul is 'the centre of the centre' van Desert of Flames en is dé plek waar je moet zijn om mensen tegen te komen, items te ruilen of gewoon gezellige kletspraatjes te maken. Natuurlijk kun je ook weer huizen aanschaffen, items kopen van NPC's en tal van andere handel drijven.

Een nieuwe, en eigenlijk ook nog veel leukere, activiteit is de mogelijkheid tot player-vs-player (PVP) gevechten. Ja, je leest het goed: naast monsters kun je nu ook je concullega's afslachten. Om het verschil in level op te lossen heeft Sony er voor gekozen om alleen spelers van gelijke levels tegen elkaar te laten vechten. Je hoeft als beginner dus niet bang te zijn direct in aanraking te komen met allerlei sterke figuren. Het winnen van player-vs-player gevechten levert je een x-aantal punten op, die later onder andere van pas kunnen komen bij het aansluiten bij een guild en bij het zaken doen met huiseigenaren.

Voor Desert of Flames heeft Sony het maximaal te bereiken level (de levelcap) opgekrikt naar zestig. De expansion richt zich dan ook met name op de wat betere, meer ervaren spelers die een level rond de veertig á zestig hebben. Voor deze spelers staan in het woestijngebied maar liefst veertig nieuwe monsters klaar, onder andere bestaande uit Djinns, Harpies, Sfynxes, mummies, wormen en de grote Sand Giants. Oppassen geblazen!

Desert of Flames kent een behoorlijk aantal nieuwe quests, welgeteld 1600. De quests passen zich aan, aan de door jou gemaakte keuzes, wat voor iedere speler een aparte ervaring oplevert. Tijdens deze quests zul je niet enkel hoeven vechten als je zelf een vijand neer wilt rossen, vijanden komen voor de verandering nu ook uit zichzelf op je af. Dit betekent dus nog alerter spelen.

Everquest 2: Desert of Flames heeft op de E3 een zeer positieve indruk bij ons achter gelaten. Het spel lijkt een goede toevoeging voor de standvastige Everquest 2 speler te zijn en brengt genoeg vernieuwingen met zich mee om niet tot de standaard uitmelkerij te behoren. Desert of Flames moet september dit jaar wereldwijd in de winkel liggen.