Preview

Eagle Flight (hands-on)

Kindvriendelijke dogfights

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De metamorfose die Eagle Flight binnen een jaar tijd heeft ondergaan is zachtst gezegd ingrijpend. Waar de VR-titel op Gamescom 2015 meer proof of concept dan een daadwerkelijke game was, is de vogelvlucht-ervaring van Ubisoft nu voorzien van een eigen smoel. Die cosmetische upgrade maakt het een stuk interessanter om als vogel door de steegjes en langs de daken van Parijs te zoeven, waarbij er aan de gameplay weinig veranderd is.

De kale en grauwe straten uit de vorige versie zijn nu kleurrijk en gevuld met felle flora en fauna. Met een Oculus Rift op het hoofd waan je jezelf een vogel die samen met andere losgebroken beesten uit de dierentuin de Franse hoofdstad hebben overgenomen. De bloeiende natuur is over de gebouwen heen gegroeid en van de mensheid is niets meer te bekennen. 

Je ziet een giraffe over het gras struinen, terwijl een stoet knalroze flamingo’s hun ding doen langs een kabbelend beekje. Het scenario doet aan de film I Am Legend denken, maar dan met kindvriendelijke animaties in plaats van bloeddorstige zombies.

Dodelijke projectielen

Gameplay blijft de sleutel van Eagle Flight en zo spelen we in een team van twee tegen een ander duo. Hoewel weinig aan de gameplay gewijzigd is sinds de update, blijft het een kick om vanuit de hemel de metropool in te duiken en met vele kilometers per uur door een tunnel te vliegen. Het doel is simpel: samen met je teamgenoot moet je zo snel mogelijk een object oppikken en die bij je nest afleveren. Ondertussen ontwijk je de dodelijke projectielen van de tegenstander en gebruik je een schild om deze af te weren.

Door de constante strijd tussen twee teams is de game competitief van aard. De modus die wij speelden is ook meteen de enige die de game biedt, wat volgens Olivier Palmieri – regisseur bij Ubisoft – genoeg moet zijn om de game lang interessant te houden. Doordat je verschillende rollen kan aannemen (escort, sniper, aanvallend etc.) kan je jezelf uren vermaken, aldus Palmieri.

Het manoeuvreren door de stad kost eventjes wat moeite om aan te wennen, maar je voelt jezelf binnen minuten beter worden. Door je hoofd kantelen verander je van richting, waarbij je snel geneigd bent om je hoofd te draaien. Dit levert bij een scherpe bocht nekpijn op, dus leer je het ook snel af. Eenmaal geacclimatiseerd aan het leven als vrije vogel voel je de wind bijna door je haren wanneer je als een waaghals door nauwe passages vliegt en is de voldoening niet op twee vleugels te tellen als je zo je vijandelijke mededieren afschudt.

Verhaal?

De game krijgt ook een heuse verhaalmodus, waar nog weinig over gezegd werd. Bij de Ubisoft-persconferentie bleek dat je in die modus in elk geval vrij kan rondvliegen in co-op. Dat deze game ooit als proof of concept begon, is terug te zien in de simpelheid van Eagle Flight, maar tot nu toe nog niet in de kwaliteit. Of de game buiten het bijzondere van VR nog lang interessant blijft, moet blijken wanneer de game eind dit jaar uitkomt.

Geschreven door Sander van Dalsum

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Zelda: Breath of the Wild uit te spelen zonder verhaal te zien Eerste Wereldoorlog-shooter Verdun komt 30 augustus naar consoles
3

Reacties op: Eagle Flight (hands-on)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rpenning

  • 15 juni 2016 14:36
  Ben zeer benieuwd naar deze titel lekker simpel maar tog leuk om te spelen.en wie wil er nou nie rond vliegen door parijs

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 15 juni 2016 20:54
  Ik weet niet, het lijkt me nogal snel repetitief worden. Het idee is leuk maar de uitwerking nogal minimalistisch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  LordLuc

  • 15 juni 2016 20:56
  Zou wel leuk zijn als je ook kon kakken. En duiven vangen. Mensen aanvallen.
  En upgraden van bijv. mus naar zeearend of zo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.