Preview

E3-preview: Need for Speed Payback

Auto’s rammen met een flinke dosis Hollywood

Geschreven door Lucas May op
Tijdens de E3-persconferentie van EA konden we genieten van een uitgebreide portie gameplay van Need For Speed Payback. De explosieve actie en heists lijken regelrecht uit een Fast & Furious-film te komen. Om te achterhalen of deze Hollywood-formule ook geschikt is voor de langlopende racefranchise speelden we de demo zelf op het EA Play-evenement in Hollywood.

De demo gaf een voorproefje van het tweede hoofdstuk uit de game waarin het dynamische duo Tyler en Jess besluit een Koenigsegg Regera te kapen uit een vrachtwagen die over de snelweg raast. Explosies en acrobatische stunts op de motorkap overheersen de cutscenes, die bijna direct uit de populaire filmserie Fast & Furious konden komen.

Welkom in Fortune Valley

Need for Speed Payback ziet er grafisch net zo indrukwekkend uit als je mag verwachten van een AAA-game. Met genoeg motion blur, prachtig gerenderde landschappen en blinkende auto’s weet de game je overtuigend mee te nemen naar de fictieve wereld van Fortune Valley. Het racegevoel zelf is ook overtuigend te noemen. De eerste paar bochten bleken onze driftpogingen iets te enthousiast, maar na even oefenen is de Ford Mustang GT gelukkig weer met gemak te besturen.

De Koenigsegg die je poogt te stelen is trouwens eigendom van The House, een kartel dat de inwoners van Fortune Valley het leven moeilijk maakt. Terwijl je druk bezig bent met het achtervolgen van de truck, proberen handlangers van The House je genadeloos van de weg te beuken. Om de zwarte bolides van de criminelen uit de weg te ruimen, heb je geen andere keuze dan ze zelf neer te halen in acties die erg doen denken aan de latere Burnout-games. Bij geslaagde takedowns word je beloond met impostante slomo’s die helaas wel net iets te lang duren.

Veel actie, weinig zelf in de hand

Na een vlammende achtervolging door een tunnel en een gevecht met een handjevol handlangers lukt het Tyler en Jess om de Koenigsegg uit de vrachtwagen te stelen. De game geeft je hierna kort de controle over de supercar, die uiterst soepel rijdt. Wel zat er maar heel weinig racegameplay in deze speelsessie.

Korte stukjes racen maken al erg snel plaats voor de explosieve tussenfilmpjes. Deze stukjes expositie zorgen voor prima vermaak, maar we spelen toch liever de game dan dat we ernaar kijken. De balans tussen de twee elementen was in deze demo nog erg ver te zoeken. We gaan ervanuit dat dit in de volledige game niet het geval is, maar we vinden het toch jammer dat we niet meer konden racen, boosten, beuken en driften.

Behalve een minder geslaagde PlayStation 2-game uit 2006 en een dlc-pakket voor Forza Horizon 2 is er geen game uitgebracht die de kracht van de Fast & Furious-films daadwerkelijk benut. De makers van Need For Speed Payback maken gretig gebruik van dit gat in de markt en weten de thematische onderwerpen van de bekende actiefilms prima te combineren met Need For Speed. De vraag is alleen nog of de bombastische verhaallijn spelers gedurende de hele game kan vasthouden. Het antwoord ontdekken we over een aantal maanden, wanneer we ongeremd kunnen racen in Fortune Valley.

Dit artikel delen:

Lees meer

Switch-versie Minecraft werkt via Xbox Live-login Bekijk hier dag 2 terug van de Nintendo Treehouse
4

Reacties op: E3-preview: Need for Speed Payback

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheChief

  • 15 juni 2017 12:45
  Ik vond het echt het meest waardeloze onderdeel van de EA presentatie. Grafisch wat beter weer dan vorige delen maar de enorm slechte physics (auto's die een beuk in hun zijkant krijgen flippen zomaar op hun dak etc) en nadruk op cinematografische actie blijven de boventoon voeren en da's geen goed gegeven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vermillion

  • 15 juni 2017 13:56
  Helemaal mee eens. Wat een slappe fast and furious aftreksel zeg. Vraag dan net zo goed om een licentie voor een fast and furious game. Ze hebben ook totaal geen idee wat ze met deze franchise aan moeten. Dan gaan ze weer voor realisme, dan weer voor politieachtervolgingen, dan weer voor een michael bay hollywood aanpak. Maak gewoon een goede racer zoals Hot Pursuit of Most Wanted (2005).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 15 juni 2017 14:11
  @vermillion of underground 2.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Vermillion

  • 15 juni 2017 20:53
  @d4rky28 Die was ook heel nice. Maar persoonlijk vond ik Most Wanted toch op elk vlak een stukje beter.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.