Het originele Driver verscheen in 1999 en wat een overweldigend succes op zowel Playstation als PC. Voor het eerst kom de speler in 3D rondscheuren in een grote, vrij toegankelijke stad. Het spel richtte zich vooral op het racen en was met name memorabel vanwege de spannende politieachtervolgingen welke je achteraf in de Director Mode tot een spannende actiefilm kon monteren. Driver 2 verscheen enkel op de Playstation en liet je zo nu en dan ook te voet missies voltooien. Een jaar na Driver 2 verscheen Grand Theft Auto 3 op de Playstation 2, een spel dat de Driver reeks op bijna alle fronten overtrof. Binnenkort komt Atari echter met Driv3r, Driver 3 voor normale mensen, een spel dat hét antwoord op GTA3 zou moeten gaan worden.

In Driv3r nemen we wederom de rol aan van Tanner, een undercover politieagent welke in het derde deel probeert te ontrafelen wie de mysterieuze koper is van maar liefst 40 gestolen auto's, om zodoende de overdracht van deze vehikels te voorkomen. Tegelijkertijd moet hij uitkijken dat zijn ware identiteit niet ontdekt wordt. Het verhaal wordt verteld in een dertigtal missies en de karakters zullen van een stem worden voorzien door onder andere Michael Madsen, Ving Rhames en Michelle Rodrigeuz.

De actie zal zich dit maal in drie verschillende steden plaatsvinden en de keuze van de steden is niet echt standaard te noemen. We mogen namelijk de straten van Nice, Istanbul en Miami onveilig maken. De steden worden erg gedetailleerd op je scherm getoverd en ogen opvallend realistischer dan de steden uit de Grand Theft Auto games. Ook de vehikels waar je in mag rondscheuren - het volledige spel zal zo'n 70 verschillende voertuigen bevatten - lijken veel meer op hun echte tegenhangers dan de auto's van de grote concurrent.

In Driv3r zal veel meer geschoten moeten worden dan in haar voorganger, acht verschillende wapens liggen voor je klaar, en ook zal je vaker te voet bepaalde missies moeten uitvoeren. Toch is het racen nog steeds het belangrijkste onderdeel van het spel en zullen de race- en achtervolgingsmissies talrijker aanwezig zijn dan in de GTA reeks. Het racen is dan ook een waar spektakel, met vele objecten langs de weg die je omver zal kunnen rijden, grote sprongen, rubberverslijtende drifts en een uitgebreid schademodel, zodat de actie rechtstreeks uit een film lijkt te komen.

Ook is de Director Mode, het onderdeel dat er mede voor zorgde dat de originele Driver zo'n lange levensduur had, wederom aanwezig in dit derde deel. Nieuw is dat je nu ook met speciale slowmotion effecten aan de gang kan, zodat je in een handomdraai je eigen films in elkaar kan sleutelen waarin je zowel de rol van stuntman als regisseur op je neemt.

Wij kunnen alvast niet wachten tot Driv3r in maart voor de PS2 en Xbox in de winkels zal belanden, een PC versie zal later volgen. Atari belooft een grote promotiecampagne en heeft erg veel vertrouwen in de titel, wij kunnen enkel hopen dat het spel genoeg in huis heeft om de Grand Theft Auto reeks van haar troon te stoten.