Preview
Dishonored

Dishonored: Death of the Outsider (hands-on)

Steampunk Hitman met magie

Geschreven door Lars Cornelis op
Vanuit het niets kwam de destijds vrij onbekende studio Arkane Studios vijf jaar geleden met Dishonored. Inmiddels heeft de studio met Prey laten zien meer dan alleen Dishonored te kunnen maken en toeval of niet, dit najaar wordt de verhaallijn van Dishonored afgerond met Death of the Outsider. Het lijkt een passend slot te worden.

Dishonored: Death of the Outsider is een losstaande uitbreiding. Dishonored 2 is dus niet nodig om de game te spelen, maar tegelijkertijd biedt het spel ook niet de vernieuwingen die je bij een volwaardig nieuw deel verwacht. Arkane Studios lijkt daarmee een verstandige mix te gebruiken die zowel nieuwkomers als fans van de serie aanspreekt.

Dishonored

Billie Lurk

De hoofdrol is dit keer weggelegd voor Billie Lurk. Deze dame zagen we al eerder in de serie, maar het is de eerste keer dat we ook echt met haar mogen spelen. Billie is vastberaden een eind te maken aan The Outsider, een mysterieus, haast goddelijk figuur die naar verluidt verantwoordelijk is voor alle magie in het universum van Dishonored. Dat is iemand die je natuurlijk niet zomaar bereikt. Wanneer we in Keulen een stuk van de game spelen, zijn we dan ook vooral bezig met het vergaren van informatie die ons in de richting van The Outsider wijst.

De demo begint in de kabelbaan die we nog kennen uit Dishonored 2. We stappen uit in een van de sjiekere wijken van Karnaca, dat redelijk streng beveiligd wordt door wachters. Omdat Billie berucht is en gezocht wordt, moeten we snel een beroep doen op een van de nieuwe krachten van Billie. Die zijn niet geheel toevallig allemaal wat meer toegespitst op stealth en extreem bruikbaar tijdens sluipmoorden. Laat dat nou net onze opdracht zijn.

Dishonored

Krachten combineren

Met één kracht vermommen we ons als iemand anders. Vermomd als een willekeurige bewoner kunnen we zo vrij gemakkelijk rondlopen zonder gedoe te krijgen met de bewakers. Als we echter een potdicht pand moeten binnentreden, moeten we creatiever te werk gaan. Met de kracht Foresight treden we uit ons lichaam. De tijd staat even stil en daarmee is Foresight ideaal om de omgeving te verkennen en wachters te spotten. Het stelt ons ook in de gelegenheid om via een ventilatieschacht een kijkje in het pand te nemen. In deze staat kunnen we ook een marker plaatsen waar we naartoe kunnen teleporteren met onze derde kracht. We moeten dan wel direct zicht kunnen krijgen op deze marker, maar door de tralies van een poort is dat geen probleem. Even later zijn we binnen, zonder dat iemand ons gezien heeft.

Hier vinden we nieuwe informatie, waardoor onze volgende opdracht is om iemand te vermoorden. Wederom combineren we de beschikbare krachten om ons slachtoffer op een manier te bereiken waar we in games als Hitman hooguit van kunnen dromen. Het slachtoffer bevindt zich op een klein pleintje, omringd door wachters. Bovendien wordt elke toegangsweg zwaar bewaakt. Vermomd lopen we iedereen voorbij, met Foresight zoeken we een perfect plekje uit, waar we vervolgens naartoe teleporteren om toe te slaan. Het duurt een goed uur voor we de potentie van alle krachten doorhebben en ze zo doeltreffend kunnen bundelen, maar als dan alles samenvalt voelt dat ook wel bijzonder bevredigend.

Omdat Dishonored: Death of the Outsider slechts een uitbreiding is, oogt en voelt de game vertrouwd voor eenieder die Dishonored 2 heeft gespeeld. De beschikbare krachten zijn echter erg specifiek gericht op stealth en sluipmoorden, waardoor Death of the Outsider toch net een andere insteek heeft dan Dishonored 2. Ook verhalend lijkt de game redelijk los te staan van Corvo en Emily. Hierdoor is Dishonored: Death of the Outsider wat toegankelijker voor nieuwkomers dan Dishonored 2 was, maar tegelijkertijd zorgt die huurmoordenaar-vibe er ook voor dat dit voor fans niet slechts ‘meer van hetzelfde’ is. Afgaande op onze speelsessie op Gamescom kunnen we niet anders constateren dan dat Arkane Studios in de roos schiet; iets wat ons inmiddels eigenlijk niet meer verbaast bij deze studio.

Dishonored: Death of the Outsider verschijnt 15 september op pc, Xbox One en PS4. Voor deze preview werd de game gespeeld op de pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk de eerste tien minuten van Metroid: Samus Returns Frieza in actie in Dragon Ball FighterZ
0

Reacties op: Dishonored: Death of the Outsider (hands-on)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.