Door Michael Wolf Visser

Devil May Cry is nog steeds één van de meest stijlvolle hack 'n slash games die er op de markt verkrijgbaar is. Hoewel het tweede deel sterk tegen viel, was men vastbesloten bij Capcom om alsnog met een derde deel te komen waarin alle issues uit deel twee weggewerkt zijn en het zo misschien zelfs het origineel zou kunnen overtreffen. Zo is de moeilijkheidsgraad weer omhooggeschroefd en is er een betere balans gecreërd tussen nauwe en weidse omgevingen om de actie zo intenser te maken.

Daarnaast is er een compleet nieuwe grafische engine gebouwd die weer voor veel mooiere grafische effecten zou moeten zorgen en de gameplay verfijnder zou moeten maken. Ook is er gesleuteld aan de soundtrack en zal het spel nu veel meer en vooral ook hardere rock muziek bevatten. De grote vernieuwing lijkt hem echter vooral te zitten in het feit dat je hoofdrolspeler Danté nu volledig naar eigen hand kan zetten. Er bestaat namelijk nu de mogelijkheid om zelf een bepaalde vechtstijl uit te kiezen die elk zo zijn sterke en zwakke kanten kent.

Voorlopig zijn er vier stijlen bekend waaruit je kan kiezen, hoewel er nog meer zullen volgen. Deze zijn Gun Slinger, Sword Master, Trickster en Royal Guard. Een Gun Slinger specialiseert zich vooral op alle special moves met betrekking tot geweren. De Sword Master doet hetzelfde met zwaardvechten, de Trickster is gespecialiseerd in acrobatische bewegingen zoals het rennen tegen muren, het maken van back flips en double jumps. De Royal Guard tenslotte specialiseert zich meer in defensieve features.

In de uiteindelijke versie van de game zal eenzelfde cameravorm zitten als in Resident Evil 4 waarbij er meer vanaf de schouder van Danté meegekeken kan worden. Dit zou de controls sterk ten goede moeten komen. Als laatste werd nog duidelijk dat Devil May Cry 3 een prequel zal zijn op het eerste deel uit de serie en Danté in dit avontuur zijn ware aard leert kennen.

Het spel is een PS2 exclusive en wordt begin 2005 op de markt verwacht. Of er nog andere platformen zullen volgen is vooralsnog onwaarschijnlijk gezien de serie zich altijd al sterk op Sony's spelcomputer heeft gefocused.