Met het aankomende Def Jam: Icon in de winkels zijn we eens gaan filosoferen over uitbreidingsmogelijkheden op de binnenlandse markt. Jaren geleden werd A2 Racer een groot succes en ook de Nederlandse versies van Singstar gingen gepaard met nummers van eigen bodem. Er is dus zeker een gat in de markt wat betreft Nederlandse games. Zo gaan de geruchten dat er aan een nieuw Nederlands project met muzikale tint gewerkt wordt. Als we dit gegeven combineren met de populariteit van Ali B, Lange Frans & Baas B en Brainpower, kunnen we maar tot één conclusie komen: Def Jam: NL.

Def Jam: NL wordt een game bedoeld voor de Nederlandse markt. In dit spel vechten bekende Nederlandse rappers tegen elkaar om de onbetwiste Nederlandse nummer één te worden. We introduceren de rappers die we graag in deze game zien, plus de speciale aanvallen die de rappers kunnen uitvoeren. Bovendien worden al enkele levels onthuld.

Ali B

Deze rapper is de grote ster onder de Nederlandse jeugd. Hij chillt met Balkenende, redt kinderen van landmijnen, plakt de ozonlaag dicht, verstoort Staphorst met vuurwerk en is Baron van Ooit geworden. Maar vroeger was Ali niet zo’n lieve jongen. Hij was namelijk een gokverslaafd rotjochie, maar herpakte zich in Almere en heeft het zelfs tot wassenbeeld geschopt. Over schoppen gesproken, Ali B zal zich van zijn slechtste kant laten zien in Def Jam: NL.

Zijn speciale aanval is namelijk de bomenaanval. Ali B is ambassadeur van de Stichting Bomen Over Leven. Eén van de levels van Def Jam: NL is een weide waar jonge bomen zijn geplant door Bekende Nederlanders. Ali B kan deze bomen uit de grond rukken en zijn tegenstander ermee bewusteloos slaan. Brace

Oei oei, wie kent Brace niet? Alle jonge meisjes die vooral Breezers consumeren vast wel. Deze nog jonge kerel stond voor het eerst in de schijnwerpers met de volgende songtekst: “Moppie moppie moppie, helemaal toppie!” Zo, met zo’n lyriek talent is het niet verwonderlijk dat ook deze jongen verschijnt in Def Jam: NL.

De speciale aanval van Brace is de BMX-attack. Eén van de levels is een parkje waarin een stel kleine kinderen Brace aan het pesten is. Brace pakt hun fietsjes af en smijt deze tegen zijn vijand aan. Brainpower

Brainpower speelt met woorden alsof het duplo is. Zijn stem laat hij ultiem op de beat meerollen en ondertussen weet hij er ook nog een hele hoop rijmen en woordspelingen tussendoor te mixen. Van de rappers die op dit moment in de planning staan voor Def Jam: NL is Brainpower waarschijnlijk de meest getalenteerde.

Brainpower heeft de racefietsaanval. Hij maakt van zijn eigen bril een racefiets en fietst dan genadeloos in op de tegenstander.Lange Frans

“Je kan rollen met ons of rotten in de hel.” Wow, dat is wel erg gangster, en bovendien vormen rollen en rotten een mooie alliteratie. Dit was de reactie van Lange Frans toen de moeder van Brace haar zoon verbood nog langer met Lange Frans op te treden. Lange Frans vormt een onafscheidelijke tandem met Baas B, maar het is duidelijk wie van de twee de lakens uitdeelt!

Eén van de levels speelt zich af op een middelbare school, waar Lange Frans zijn speciale ijsblokjesaanval uit kan voeren. Wanneer een scholier ijsblokjes tegen Lange Frans aangooit, wordt deze aanval getriggered en kan hij er extra hard op los slaan. Piet Hein Donner

Wat? Piet Hein Donner in een vechtspel met rappers? Deze voormalig minister van justitie en huidig minister van sociale zaken zal inderdaad verschijnen in Def Jam: NL als special guest. Want buiten het politieke spel te beheersen, kan deze man ook een vette disstrack opnemen! Hij pakte burgemeester Gerd Leers van Maastricht vocaal namelijk keihard aan omdat diens beleid jegens drugs te soft was.

Donner heeft als speciale wapen de stoeltjes van de Tweede Kamer. In een level dat zich in de Tweede Kamer afspeelt zal de oppositie proberen Donner vast te houden zodat hij in elkaar gemept kan worden, terwijl de coalitie Donner juist een handje helpt. De stoeltjes van de Tweede Kamer kan hij losrukken om zijn tegenstanders te verbrijzelen. Willie Wartaal

Willie Wartaal is een ietwat aan overgewicht lijdend lid van de groep De Jeugd van Tegenwoordig, dat met ‘Watskeburt?!’ een grote hit scoorde. Wartaal presenteerde bovendien een eigen televisieshow, waarmee hij bijvoorbeeld langsgaat bij Hustlers 4 Life, rappers die “dingen in hun leven hebben meegemaakt waardoor ze zo zijn” en “hun brood verdienen en het echte straatleven leven.”

Willie Wartaal heeft de speciale golfstickaanval. In zijn eigen studiootje mept hij met een golfstick zijn tegenstanders door het decor, het liefst zodat ze met hun kop tegen de camera’s aanknallen en bloedend ten onder gaan.

Natuurlijk is dit slechts een greep uit het assortiment rappers dat ons kleine kikkerlandje rijk is. Opgezwolle, Raymzter, Jawat, Typhoon en nog een hele zooi anderen zijn de revue nog niet gepasseerd. Op dit moment bevindt Def Jam: NL zich dan ook in de conceptfase en wordt er druk onderhandeld met allerlei rappers. Input van onze bezoekers wordt altijd gewaardeerd, dus speculeer er lustig op los!