Village
Verreweg de leukste map voor de Kill Confirmed-modus is Village. Kill Confirmed speelt als Team Deathmatch, met het grote verschil dat een kill pas telt wanneer jij of een medestander over de dogtag loopt die achterblijft op het lijk van je vijand. Veel spelers blijven daarom in de buurt van nog niet opgeraapte dogtags: uiteindelijk komen andere spelers er namelijk als vliegen op stront op af. Belangrijk is dus om samen te spelen, want alleen als je met een groep bent maak je kans om de tegenpartij uit te moorden en hun dogtags op te rapen.

Village, een Afrikaans dorpje, is perfect voor de nieuwe modus. De map zit namelijk vol met lange weggetjes waar de dogtags vaak verspreid liggen. Ga je aan het uiteinde van zo’n steegje staan, dan ben je er zeker van dat genoeg tegenstanders de tags willen oppikken. Vervolgens kan jij ze met gemak neerschieten. Het levert hectische gameplay op. De map bestaat uit het dorpje, weggetjes ertussendoor en een grote grot aan het uiteinde die je van de ene naar de andere kant van het level brengt.

Underground
De meest complexe map van de vijf, gesitueerd in de verwoeste straten van Londen. In het midden staat een groot metrostation, omringd door talloze straten, gangen en kapotte metro’s waarachter gescholen kan worden. De stilstaande metro’s lenen zich zelfs voor sluiproutes. Ook zijn er hoogeteverschillen, waardoor je eigenlijk nergens veilig bent. Doordat het metrostation het centrale punt is, spelen veel gevechten zich in een grote open ruimte af, wat voor veel intense shootouts zorgt. Daarbij richten helikopters of bommen veel schade aan de glazen muren en plafond van het station aan. Na eventjes spelen is de gehele map een zooitje. Lekker hectisch dus.

Resistance
Resistance is een level dat we eerder al in de Spec Op Survival-modus hebben gespeeld (alle multiplayer-maps zijn ook in de Survival-modus te spelen) en is mogelijk onze favoriet. De map is gesitueerd in Parijs. De ene kant van het level kent een markt, terwijl de andere kant hoger is gelegen en een paar lange straten en kleine zijstraten kent. De map is enorm compact, maar vooral op de markt zijn er meer dan genoeg schuilplaatsen. Modi zoals Domination, waarin je drie vlaggen moet hijsen voordat je tegenstander dat doet, zijn uitermate geschikt voor Resistance. De map is namelijk in drie segmenten verdeeld, wat zeker bij Domination voor spannende situaties kan zorgen.

De map verschilt grafisch van andere levels door een koel en blauwig uiterlijk. Bovendien doen de Franse straten heerlijk Europeaans aan, en zijn daardoor zelfs voor ons Nederlanders herkenbaar.

Dome
Dome speelt zich af op een kleine basis in de woestijn,. Naast een groot rond gebouw in het midden kent het level ook andere kleine binnenlocaties. Rondom de gebouwen zijn vooral veel nauwe straatjes die door containers en rommel gevormd worden, waardoor de map – hoe klein ook – nogal warrig aanvoelt. Het is duidelijk een map die pas na een tijdje spelen vertrouwd aanvoelt.

Arkaden
Arkaden speelt zich af in een Duits winkelcentrum en zet de twee spelende teams lijnrecht tegenover elkaar. Doordat één team zich vooral op de begane grond bevindt en een ander team bovenin het winkelcentrum begint, is dit de perfecte map voor spelers die van wat ruimte houden en van een afstand willen knallen. Voor de mensen op de grond is het de kunst niet geraakt te worden en de sluipschutters bovenin te slim af te zijn. Ondanks de ruimte is ook deze map behoorlijk compact, zeker in vergelijking met veel Black Ops-levels. Arkadan is bovendien een prachtig vormgegeven map met donkere kleuren en gedetailleerde winkeletalages met paspoppen die je behoorlijk kunnen afleiden.

Qua uiterlijk variëren de maps behoorlijk, maar vooralsnog zijn ze bijna allemaal heel compact. Dat is vooral leuk voor Rambo-ambiërende spelers die van hectische vuurgevechten van dichtbij houden. Toch valt op dat ondanks de kleine oppervlakte van de meeste maps er vaak toch ruimte genoeg is voor andere tactieken en plekken om te schuilen. De levels hebben in ieder geval veel indruk achtergelaten. Ze zouden zomaar de beste Call of Duty-maps sinds jaren kunnen zijn. Natuurlijk moeten we de elf andere omgevingen nog zien, maar de huidige maps stemmen in ieder geval positief.