De eerste Crazy Taxi is geniaal in zijn eenvoud. Je rijdt in een taxi en je pikt verspreid over de stad San Fransico passagiers op. Iedere passagier moet binnen een bepaalde tijd zo snel mogelijk naar een locatie worden gebracht. Het is simpel, maar leuk om een potje te spelen. Tijdens het rijden word je ook nog eens ondersteund door een werkelijk fantastische soundtrack

Na het bijzonder succesvolle eerste deel, kwamen de makers met Crazy Taxi 2. Het concept was hetzelfde en dat maakte het spel een stuk minder. Onder het motto 'Seen it, done it' waren de enige toevoegingen het feit dat je taxi kon springen (hoe kom je er op) en het feit dat je meerdere passagiers kon oppikken. Niets vernieuwends eigenlijk, al was het best aardig om te spelen. Gewoon omdat het zoveel op zijn voorganger leek.

Neem de voorgaande twee delen samen, voeg er extra chauffeurs en auto's aan toe et viola: Crazy Taxi 3: High Roller is geboren. Crazy Taxi 3 bestaat uit de steden uit deel één en twee, inclusief een nieuwe stad gebaseerd op Las Vegas. Vier nieuwe chauffeurs, inclusief de mannen en vrouwen uit deel één en twee, waardoor je in totaal twaalf mensen hebt om uit te kiezen. En natuurlijk de auto's uit de voorgaande delen, weer met vier nieuwe modellen. De onderlinge verschillen tussen de auto's en chauffeurs zijn bijzonder klein en vooral cosmetisch van aard. Tijdens het rijden merk je er absoluut niks van met wie je nu precies aan het rijden bent.

Naast de steden is er ook een onderdeel genaamd Crazy X. Hierin leer je de fijnere kneepjes van de taxi goed kennen. Door het behalen van de stages in Crazy X unlock je ook speciale karakters en auto's, welke vervolgens in de normale levels te gebruiken zijn. Eigenlijk is Crazy X nog het meest boeiende onderdeel van Crazy Taxi 3, mede door de afwisseling en de soms lastige opdrachten.