Door Daan van Schaik Een film gebaseerd op een stripboek is vaak perfect voer voor een game. Warner Brothers brengt binnenkort de big budget bioscoopfilm Constantine uit, gebaseerd op de strip Hellblazer, en uiteraard hoort daar een game bij. Over het algemeen zijn games gebaseerd op films niet van een erg hoge kwaliteit, maar uitgever SCi hoopt met Constantine een goede vertaling van het witte doek naar je spelcomputer neer te zetten.

De hoofdrolspeler in de film Constantine is Keanu Reeves, die eindelijk weer eens een hoofdrolletje heeft weten te veroveren na zijn optreden als Neo in The Matrix. In Constantine is zijn rol minstens zo cool. Reeves speelt John Constantine, een demonenjager. In het introfilmpje wordt meteen duidelijk wat voor een type John is. Nuchter, zelfverzekerd en een tikkeltje arrogant. Doordat hij vroeger letterlijk even in een (dé) hel heeft geleefd, heeft hij nu speciale gaven waarmee hij demonen kan zien. Als de demonen op een of andere manier rechtstreeks van de hel naar de aarde kunnen lopen wordt het John duidelijk dat er iets goed mis is. Het is aan de speler om te ontrafelen wat precies. Op je tocht zul je á la Soul Reaver wisselen tussen de echte wereld en de hel, terwijl een groot scala aan demonen je om zeep proberen te helpen.

Uiteraard heeft John als demonenjager een uitgebreid arsenaal tot zijn beschikking, dat voor de verandering eens uit wat anders bestaat dan simpele pistolen en een geweer. Je begint met dubbele pistolen die geladen zijn met mythologische stenen, maar al snel zul je de beschikking krijgen over onder andere een vlammenwerper die drakenvuur spuwt en een soort lange kruisboog die spijkers afvuurt, The Crucifier genaamd. Daarnaast krijg je al snel de beschikking over een aantal spreuken, waarmee je bijvoorbeeld de bliksem op vijanden in kunt laten slaan.

Over vijanden gesproken, Constantine zit vol met de meest enge vijanden. Van simpele alledaagse rioolratten en kleine demonen tot bezeten mensen en eindbazen, die voor een leuke afwisseling zorgen. Net zo lang schieten met je wapens tot het beest en/of ding krijsend neervalt, werkt bij de meeste eindbazen namelijk niet. De eindbazen vereisen allemaal een andere tactiek. Zo kunnen we alvast vertellen dat één van de eerste bazen bestaat uit vermin. Ongedierte dus, héél erg veel ongedierte, wat samengepakt een groot monster vormt. Om deze te verslaan dien je een speciaal voorwerp, dat je eerder in het spel gevonden had, in te zetten. Hierdoor valt het monster tijdelijk niet aan en kun jij hem, met een welgeplaatste klap van je geweerkolf, uiteen laten spatten in tientallen ratten. Vervolgens is het stampen geblazen!

In deze featureweek zullen we je volledig informeren omtrent Constantine, alsook de film waarop het spel gebaseerd is en het stripboek Hellblazer, dat weer ten grondslag lag aan de film.