Toch is Westwood niet bang voor iets nieuws, want met C&C Renegade slaan de jongens uit Amerika voor het eerst een andere weg in, namelijk die van de First Person Shooter.

Renegade is een FPS die zich afspeelt in het C&C Universum, twee ingredienten die bijna garant staan voor succes. Als de stoere, maar helaas minder intellectuele commando genaamd Havoc, moet je allerlei taken uitvoeren en de lastige Nod strijdkrachten stoppen

Zo ziet dus een Weapon Factory ervan binnen uit

Aangezien de versie die we te zien kregen een betaversie is, zullen er ongetwijfeld nog dingen veranderen. En dat het een beta is merk je wel aan zaken als graphics en performance. Zodra we dit even naast ons neerleggen krijgen we echter te zien waar het echt allemaal om draait: de gameplay van Renegade.

Tijdens het spelen heb je beschikking over de bekende EVA, electronic video assistent. Met deze handige hulp krijg je allerlei informatie over objectives, missies en statistieken binnen. Verder heb je een kompas en een radar die laat zien waar de tegenstanders zitten. Als stoere commando heb je een compleet wapenarsenaal (van enkele tientallen items) tot je beschikking: Machinegun, minigun, C4, vlammenwerper, een sniper rifle met microfoon en de gebruikelijke raketwerper, alles heeft de goede Sint voor je achter gelaten.

Het Ion Cannon is nog even dodelijk als 7 jaar geleden

Naast wapens kan je ook verschillende voertuigen bedienen. Zo staan de bekende Humvee, medium tank en de beruchte Mammoth klaar voor gebruik. Iets wat een aparte ervaring is, want 7 jaar geleden klikte je op een verzameling pixels, terwijl je er nu hoogstpersoonlijk de bestuurder van bent. Het leveldesign zal de meesten bekend voorkomen, want deze komt overeen met de levels van C&C, alleen ditmaal in 3d.