De eerste missie die we spelen is Black Ice. Het level speelt zich af in de besneeuwde bergen van Rusland. Samen met je partner is het doel om een diamantenmijn te laten ontploffen. Dat gebeurt enerzijds in een sneeuwscootersequentie, herkenbaar uit een van de eerste levels uit Modern Warfare 2, en anderzijds in een ouderwets knalfestijn. Op de sneeuwscooter manoeuvreert de ene speler langs de vijanden en schiet de andere speler met twee submachinegeweren op de Russische tegenstanders. Wij nemen het schietonderdeel op ons, wat zoals verwacht chaotisch, maar ook vermakelijk is.

In het tweede gedeelte betreden we de industriële diamantenmijn, waar vijanden overwegingloos op jou beginnen te schieten. Gelukkig zijn er genoeg schuilplekken waarvandaan je vrij gemakkelijk kunt schieten. Het level is in feite vormgegeven als een grote rechthoek, waar weinig mogelijkheden zijn voor tactische benaderingen van zowel jouw kant als die van de vijand. Verderop in het level worden de gangetjes echter wat dunner en word je van meerdere kanten beschoten. Eenmaal aangekomen bij het hoofdkantoor plaats je een bom op de aangegeven locatie en is het een kwestie van wegrennen. Voor cover zoeken heb je geen tijd, waardoor de actie opeens ontaardt in lukraak rennen en schieten.

Negotiator

In het tweede level dat we spelen, Negotiator, kent de actie een andere opzet. Het level speelt zich af in India, waar jij samen met je partner gevangen wordt gehouden met 30 andere gegijzelden. Het doel is te ontsnappen en zoveel mogelijk gevangenen te bevrijden. In de eerste sequentie begint de ene speler in een hutje, van waaruit hij de bewakers moet uitschakelen en zijn partner moet redden in een andere hut. Dat gebeurt door het welbekende ’breachen’ van een wand middels explosieven. De situatie speelt zich af in slow motion, waarbij je op filmische wijze de andere speler ontdoet van zijn gijzelaars.

Wat volgt is een actiescène waarbij je langs verschillende gijzelingen loopt om zoveel mogelijk mensen te redden. Daarbij moet je snel zijn, want de gijzelaars schieten al snel een aantal triviale gevangenen dood. Daarnaast moet je ook voorzichtig te werk gaan om te zorgen dat je zelf niet per ongeluk een gegijzelde omlegt. Je verwacht totale chaos, waarbij gevangen en gijzelaars veelvuldig door elkaar rennen, maar dat valt best mee. De actie is vrij goed te overzien en wordt veelvuldig onderbroken door slow motionactie. Het slot bestaat uiteindelijk uit een vrij pittige en open schietsequentie waar vijanden zich in veelvoud op je storten en je tussendoor ook nog even een bom moet ontmantelen.

Al met al bieden beide levels een gevarieerde structuur en een vermakelijke nieuwe context om in te knallen. De uitdaging zit hem net zoals bij vrijwel alle Spec Ops-missies in het zo snel mogelijk voltooien van het level in de hoogste moeilijkheidsgraad. Het is de vraag of de herspeelbaarheid dermate hoog is dat je de twee levels tientallen keren met een vriend op de bank of online zal spelen, maar dat is moeilijk te beoordelen na slechts één speelsessie. Voor de overige Modern Warfare 3-spelers zonder Elite en met een Xbox 360 komt op 20 maart overigens de eerste Content Collection uit. Daarin zit naast de nieuwe content ook het drietal eerder verschenen maps, Piazza, Liberation en Overwatch. Voor eenieder die net als Activision houdt van meer van hetzelfde, is die pack een aardige toevoeging aan het bestaande mapassortiment.