Buzz! Brain Bender (hands-on) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In Buzz! Brain Bender heeft Buzz zijn flitsend rode presentatorenpak verruild voor een steriele witte doktersjas. Ook qua stem is Buzz een stuk ingetogener geworden, waardoor het spel wat serieuzer overkomt dan de versies op de PS2 en PS3. Ook is dus gekozen voor een heel andere insteek met denkspelletjes in plaats van allerlei quizvragen.

Buzz! Brain Bender kun je in gezelschap spelen, maar ook alleen. Speel je alleen, dan zul je de meeste tijd doorbrengen met het trainen van je hersenen. De training is verdeeld in vier onderdelen, namelijk observatie, geheugen, analyse en rekenvaardigheid. In de previewversie bestond elk onderdeel uit vier minigames die allemaal een minuut duren. In elke minigame is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk het goede antwoord geeft. Doe je dit goed genoeg, dan kun je er medailles winnen. Het halen van deze minigames zorgt ervoor dat je bepaalde challenges vrijspeelt. Dit zijn minigames die vaak wat pittiger zijn dan de minigames in de training. De meeste minigames zijn aanvankelijk vrij makkelijk, maar worden wanneer je de moeilijkheidsgraad opschroeft redelijk pittig.

Om je een indruk te geven van het types spelletjes dat je kunt verwachten in Buzz! Brain Bender: een voorbeeld van een spel uit het onderdeel observatie is 'Match up'. Bij dit spel heb je aan de linkerkant van het scherm een aantal plaatjes en sommige van deze plaatjes worden dubbel getoond. De bedoeling is dat je selecteert welke van de plaatjes dubbel staan. Hoe meer dubbele plaatjes je vindt, hoe hoger je score. In het onderdeel geheugen is er onder andere een minigame die 'Take away' heet. In deze minigame krijg je een aantal kaarten te zien die je moet onthouden. Vervolgens worden de kaarten opnieuw neergelegd en blijkt er één minder te zijn. Aan jou de taak om de ontbrekende kaart te selecteren. 'Path Finder' is een voorbeeld uit het onderdeel analyse. In Path Finder krijg je een doolhof te zien en in het midden van dat doolhof staat een poppetje. De bedoeling is dat het pad door het doolhof gevolgd wordt en dat aangegeven wordt bij welke uitgang het poppetje terecht komt.Bij rekenvaardigheid draait het uiteraard om rekenen. Een voorbeeld van een spel dar hierbij hoort, is 'Sliced Up'. Hierbij krijg je een aantal pizza's of taarten te zien, waarbij er stukjes weggehaald worden. Om het goede antwoord te geven, dien je uit te rekenen hoeveel stukken pizza er nog over zijn. Het lastige hieraan is dat sommige pizza's in vier stukken worden verdeeld terwijl andere in vijf stukken verdeeld zijn.Er zit al met al een redelijke variatie in de minigames. Toch wordt het spelen van Buzz! Brain Bender op den duur vrij eentonig en is het beloning ysteem dat verbonden is aan de spelletjes, niet gebalanceerd. Zo bleek het voor sommige spellen op de makkelijke of normale stand vrijwel onmogelijk om een gouden medaille te halen, terwijl dat op de moeilijkste stand juist heel makkelijk ging. Ten slotte is de uitleg die Buzz aan het begin van een spel geeft lang niet altijd even duidelijk. Bij sommige spellen weet je vaak niet wat de bedoeling is, zelfs na het aanhoren van de uitleg van Buzz.

Buzz! Brain Bender kan ook in gezelschap gespeeld worden. De eerste speler doet een minigame en als zijn beurt voorbij is, dan geeft hij de PSP aan de volgende speler door. Het is natuurlijk de bedoeling om dan meer punten te halen dan je tegenstander. Dit kun je met maximaal zes spelers tegelijkertijd spelen. Het klinkt wel leuk, maar doordat je telkens de PSP doorgeeft, wordt wel de snelheid uit het spel gehaald. Ook heb je nu geen mogelijkheid meer om elkaar dwars te zitten door middel van bommen of taarten. Je krijgt dus meer het gevoel dat je in je eentje speelt, ondanks het feit dat je met een multiplayer bezig bent.

Bij het kijken naar een hersentrainer is het bijna onvermijdelijk om een snelle vergelijking te maken met dr. Kawashima's Brain Training op de Nintendo DS. Wat opvalt, is dat Buzz! Brain Bender een grotere diversiteit aan minigames kent. Ook het gegeven dat je challenges kunt vrijspelen, zorgt voor een langere replaywaarde van dit spel. Het leuke aan dr. Kawashima's Brain Training is echter dat je niet alleen maar ingespannen bezig hoeft te zijn met het maken van de tests, je kunt bijvoorbeeld ook tu endoor even een Sudoku maken. Een extra optie als deze is in Buzz! Brain Bender niet aanwezig, de nadruk ligt duidelijk op de minigames. We hopen dat de uiteindelijke versie nog net iets meer variatie biedt en diepgang biedt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou