Juist door de game in de verlaten stad op de bodem van de oceaan te situeren is Bioshock zo apart. De overduidelijke art deco-stijl uit de jaren '30 vormt een plek waar ooit bruisend leven was, maar bij aankomst van de speler alleen nog maar de afschuwelijke gevolgen van een uit de hand gelopen project van een idealist te bezichtigen zijn. Een gebrek aan kogels en de angstaanjagend vijandelijke Big Daddies maken het plaatje af.

Digital Extremes helpt 2K Games een handje bij de overzetting van de game naar de PlayStation 3. In de demonstratie die we kregen op de E3 was vooral goed te zien hoeveel tijd en moeite de ontwikkelaars hebben gestoken in het verbeteren van de graphics. Het lijkt wel of het water nog meer glinstert en spettert dan op de 360 en PC.

Nieuw voor de PlayStation 3 is de exclusieve downloadbare inhoud die beschikbaar zal worden gesteld. Zo kregen we op de E3 een demonstratie te zien van een Challenge Room, een ruimte waarin de speler een bepaalde opdracht krijgt. Deze opdracht staat los van het verhaal van BioShock, maar biedt spelers de mogelijkheid deel te nemen aan een soort minigame. In de kamer die wij te zien kregen was de setting die van een soort kermis. Bovenin het reuzenrad zat een Little Sister vast die jij uit haar benarde positie moet zien te halen. Het bedieningspaneel werkt echter niet meer, dus je moet op zoek naar elektriciteit om het rad weer aan de praat te krijgen. Even je Electro Bolt gebruiken zit er echter niet bij, want in de hele ruimte is die niet te vinden. Dat vormt juist de uitdaging. De speler wordt uitgedaagd na te denken om de puzzels op te lossen en het vormt een leuke afwisseling op het verhaal. Zij zullen ook een trofeesysteem in de game invoeren om zo doorzetters te belonen met een prijs.

Het is goed om te zien dat de ontwikkelaars extra moeite hebben gestopt in de PlayStation 3-versie van de game. Ze hadden het spel ook zo over kunnen zetten. De Challenge Rooms zijn leuke nieuwe content voor PS3 bezitters. BioShock is dan nog wel dezelfde game, hetzij wat opgepoetst, en daarvan weet iedereen dat het een absolute must-have is.