Hideki Kamiya, de man achter de de Devil May Cry reeks, Okami en Viewtiful Joe staat samen met de mensen van Platinum Games achter de productie van deze actie game voor de Xbox 360 en PlayStation 3. En dat is wel terug te zien; de game heeft wel iets weg van Devil May Cry.

Bayonetta, de heks die je bestuurt, is in een woord geweldig! Met haar catwalk-loopje stapt ze statig en heupwiegend door de game en schiet op elegante wijze de pistolen in haar hand en vanaf haar voeten. Dit levert schitterende en unieke beelden op. Nog wonderlijker zijn de aanvallen die ze uitvoert wanneer ze in gevecht is met haar vijanden. Haar haar speelt hierbij een belangrijke rol en zal dienen als wapen. Zo zal er een immens grote draak gemaakt van haar haren verschijnen om eindbazen af te slachten. Maar ook in de gevechten zelf staat bayonetta haar mannetje door guillotines en andere hakblokken op het slagveld op te roepen die de vijanden op prachtige maar brute wijze afslachten.

Over de engelen is nog niet alles gezegd. De romantische voorstelling die je er misschien bij hebt wordt in Bayonetta veranderd want de engelen zien er wat angstwekkend uit. De eindbaas waartegen Bayonetta op de E3 demonstratie moest vechten was een gigantisch grote engel met een klein cherubijnen hoofd, een rare combinatie. Door diverse aanvallen op deze tegenstander uit te voeren zorg je ervoor dat het pantser langzaam van de engel verdwijnt en je de echte structuur eronder ziet, een soort van bloederig monster.

Bayonetta ziet er nu al schitterend uit. Het Japanse tintje moet je natuurlijk wel aanspreken, maar zeker is dat de game bijzonder en verrassend is. Of je nu in engelen gelooft of niet.