Point-and-Click games hebben twee gezichten: aan de ene kant zien ze er meestal gruwelijk mooi uit, terwijl ze aan de andere kant soms erg snel gaan vervelen. Toch heeft ontwikkelaar Streko Graphics zijn stoutste schoenen aangetrokken en zullen ze volgend jaar met Aura 2: The Sacred Rings op de proppen komen.

Het eerste deel in de Aura reeks introduceerde het personage Umang en in Aura 2 moet je opnieuw met hem op pad gaan. Je avontuur gaat van start op het moment dat Umang zich opeens in een vreemde wereld bevindt en opmerkt dat hij een paar vreemde ringen in zijn hand heeft. Later zal blijken dat het geen gewone ringen zijn, maar krachtige voorwerpen die de eigenaar ervan onsterfelijkheid en ultieme kracht geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Umang al snel op de hielen wordt gezeten door een mysterieuze clan die maar al te graag de magische ringen in hun bezit willen hebben.

Nadat je deze hele brok informatie als inleiding gekregen hebt, mag je je brein stilaan beginnen te masseren. Aura 2 zit namelijk boordevol ingewikkelde puzzels en moeilijke raadsels. Dat mag wel eens, want er zijn de laatste tijd nogal wat titels op de markt gekomen die qua moeilijkheidsgraad de benaming point-and-click niet echt waardig waren. Bij Streko Graphics gelooft men er echter in dat een spel wel wat uitdagend mag zijn, een opinie waar ik ze, gezien het genre, helemaal in volg. Het is zelfs aan te raden dat je tijdens het spelen een notitieboekje bij de hand neemt om bepaalde dingen in op te schrijven, sommige puzzels zullen namelijk enkel op te lossen zijn door een veelheid aan getallen en tekens in de juiste volgorde te gebruiken.

De omgevingen waarin je die puzzels zal moeten oplossen zijn prachtig weergegeven. Alles ziet er haarscherp uit en is met oog voor detail neergezet. Daarbovenop zitten er in het spel ook nog 40 minuten aan tussenfilmpjes verstopt die het geheel qua uiterlijk extra aantrekkelijk moeten maken. Al dat moois brengt natuurlijk ook het nadeel met zich mee dat elke nieuwe omgeving die je binnenkomt geladen moet worden, al heeft men de wachttijden tot het minimum weten te beperken zodat het nooit echt zal gaan storen.

Eigenlijk wist de preview versie van Aura 2: The Sacred Rings me geen enkele keer te storen. Het spel is een traditionele point-and-click game die het best te vergelijken valt met Myst. Tot nu toe zijn er geen in het oog springende vernieuwingen te vinden, met als gevolg dat alles vooral lekker vertrouwd aanvoelt. Aura 2 zal kortom vooral de echte fans van het point-and-click genre aanspreken, mits ze opgewassen zijn tegen wat pittige puzzels.