De nieuwe generatie consoles komt eraan en we zullen het weten ook! Niet enkel staat er een enorme zwik met games in ontwikkeling voor deze nieuwe platformen als de Xbox en Gamecube, maar is de strijd ook begonnen wie zijn game bij de launch in de winkels kan krijgen.

Een van deze uitgevers is Activision, die met zijn nieuwe O2 merk een erg sterke line-up in handen heeft om goed te scoren. O2 is namelijk een verzamelnaam voor alle extreme-sport titels die Activision in ontwikkeling heeft waaronder "Tony Hawk 3", "Shawn Palmers Pro Snowboarder", "Kelly's Slater's Pro Surfer" en "Mat Hoffman's Pro BMX".

Om deze titels zelf eens onder handen te kunnen nemen maakten we een tripje naar het Golden Tulip Hotel in Schiphol, waar een groot deel van de Activision lineup geshowed werd. Een mooie gelegenheid dus om vooruit te blikken in het komende half jaar.

Shawn Palmer's Pro Snowboarder

De eerste titel die getoond werd was Shawn Palmer's Pro Snowboarder, een nieuwe telg in de reeks van extreme-sports.

Over deze game is in het verleden niet zoveel gemeld, in tegenstelling tot Tony Hawk 3 die we later op de dag te zien kregen.

Iets waar vooral de nadruk op werd gelegd is dat Pro Snowboarder een extreme sport is en dus niet zomaar vergeleken mag worden met games als SSX. Bij Shawn Palmer is er namelijk maar één ding dat telt, het behalen van absurd veel punten. En dat doe je door op de piste de meest spectaculaire stunts uit te halen.

Op het gebied van gameplay mag Pro Snowboarder best vergeleken worden met een Tony Hawk. De besturing mag dan misschien wel iets anders aanvoelen, maar de fan van Pro Skater zal erg snel gewend zijn met deze game.

Iets wat vooral weer opvallend was, is dat de levels van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn. De zogenaamde combo-stunts zijn net als bij Tony Hawk een echte uitdaging. Al valt het realisme daar wel voor een groot deel mee weg.

Het is trouwens duidelijk dat men bij Activision, Shawn Palmer niet heeft gekozen voor zijn sympathieke indruk. Zo krijgen we een profielschets van hem voorgeschoteld waar zelfs de gemiddelde bajesklant rood uit van zou slaan.

Deze beschrijving doet trouwens niets af aan de kwaliteit van de game. De graphics zien er net zoals bij de andere O2 games enorm gelikt uit, zoals we toch ook wel van de second generation PS2 games mogen verwachten.

Tony Hawk 3 Pro Skater

Een game waar zeker veel fans naar uitkijken, Tony Hawk 3 heeft ook een flinke facelift gekregen. Zo zijn niet enkel de graphics naar een niveau gestegen