Poll van de Week
Poll van de week

Zijn abonnementen de toekomst voor het verkrijgen van nieuwe games?

Welke rol gaan diensten als Xbox Game Pass spelen?

Geschreven door Lucas May op
Afgelopen weekend kon je lezen over de manieren waarop Netflix-content meer op games gaat lijken, maar vandaag kijken we in de Poll van de Week naar de mate waarop de game-industrie juist naar Neftlix-abonnementen kijkt.

Met de recente release van Forza Horizon 4 wordt duidelijk dat Microsoft nog steeds vol inzet op Xbox Game Pass. De abonnementsdienst begon met het aanbieden van ietwat oude Xbox One-titels en een handjevol games voor de originele Xbox en Xbox 360, maar sinds dit jaar wordt de dienst naar een hoger niveau getild. Op 23 januari kondigde Microsoft aan dat Sea of Thieves, Crackdown 3, State of Decay 2 en Forza Horizon 4 naar Xbox Game Pass komen op de dag van release. Ook toekomstige titels uit de Halo- en Gears of War-franchises worden aangeboden aan abonneehouders. Bij de lancering van Sea of Thieves bleek dat de dienst erg aantrekkelijk was voor aspirerende piraten. De digitale versie van deze game kostte maar liefst 69,99 euro (ook op pc), waardoor velen kozen 9,99 euro neer te leggen om de zeeën onveilig te gaan maken.

Het is natuurlijk een interessante ontwikkeling dat deze belangrijke Xbox-games direct beschikbaar zijn voor Game Pass-leden, maar de vraag is nu hoe dit zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Concurrenten als Utomik, Twitch Prime, en Humble Monthly bieden al oudere games aan voor een vaste prijs per maand. Tevens hebben alle consolemakers inmiddels een maandelijks abonnement voor online gaming waar ook gratis games mee worden geleverd. Kunnen we echter vergelijkbare initiatieven met nieuwe games van Sony, Nintendo of anderen verwachten? Of blijkt deze distributievorm minder winstgevend en gaat Microsoft terugkrabbelen? Om hier antwoord op te krijgen, zullen we nog even geduld moeten hebben. Voorlopig kunnen we wel kijken naar onze eigen wensen omtrent abonnementen voor games. Laat in de poll weten hoe jij er tegenaan kijkt en deel vooral je visie in de comments.

Lees ook ons eerder verschenen achtergrondartikel: Wat Xbox Game Pass betekent voor de industrie

Dit artikel delen:

Lees meer

Fortnite introduceert campagne om contentmakers geld te laten verdienen Fallout 76 bevat een geheime Amerikaanse bunker
6

Reacties op: Zijn abonnementen de toekomst voor het verkrijgen van nieuwe games?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 8 oktober 2018 16:29
  Nee.

  Het lijkt natuurlijk allemaal goedkoop en zo, om games te spelen, maar je bezit niets. je betaald in feite voor niets. stopt je abbo, stoppen je games (ja lekker logisch ik weet het ;) )

  Ik koop zelfs nog mijn "gratis" digitale games als ze de moeite waard zijn op psn of xbl , (of fysiek) zodat ik ze echt zelf bezit, zodat ik ze kan spelen wanneer ik wil, zonder afhankelijk te zijn een sony of ms/nintendo op wat voor moment dan ook.

  call me old fashioned…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • clandestine666

  • 8 oktober 2018 18:13
  @casualkiller Mja, afhankelijk ben je toch wel, al is het alleen maar al als je console stuk gaat of het feit dat de meeste games zonder een trits patches een stuk minder goed (of soms helemaal niet) speelbaar zijn.

  Voor mij is zo'n abbonnement op een streamingservice voor gaming, muziek ben ik tegenwoordig wél om, ook een gruwel, als je ziet dat Nintendo voor toegang tot die nieuwe Assassins Creed voor twee jaar in Japan gewoon zeventig dollar vraagt, daarna is je game gewoon geblokkeerd. Juist bij dat type game heb ik de neiging om het erg rustig aan te doen en het in stukjes te spelen. Dan doe ik er zo een jaar of langer over alles bij elkaar. Echt een kutsysteem om de volle mep of meer te betalen voor een extensieve bibliotheek service.

  Sommige genres zullen zich er beter voor lenen, maar voor open-world RPG's is het echt niks, imo.

  Edit: En dan zie ik nu pas het nieuwsbericht over Project Xcloud hierboven staan, lol. We moeten er sowieso aan geloven, al hoop ik wel dat je als consument gewoon de keuze blijft behouden om te downloaden of een schijfje te kopen. Voor de ouwe lullen zoals wij..:)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • denver

  • 8 oktober 2018 17:20
  Nee, Project xCloud is de toekomst van gaming. De hele gamingwereld heeft er al over bericht, maar jullie lopen nog een beetje achter. ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Paralize

  • 9 oktober 2018 00:23
  Natuurlijk. Is gewoon evolutie van het platform. Niet tegen te houden. Moet je ook niet willen. Stilstand is achteruitgang.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gekke Dirkie

  • 9 oktober 2018 06:34
  Anders: ik hoop het niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bigds9fan

  • 14 oktober 2018 10:38
  Mensen zullen altijd vasthouden aan fysieke media. Omdat ze graag iets bezitten en omdat je dan met niemand wat te schaften hebt.

  Eerst kon je The Walking Dead en House MD kijken bij Netflix. Nu moet je naar Amazon en straks Disney/Fox.

  🖕 dat. Voor 45 koop ik de box en ben ik van dat gezeik af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.